четвъртък, юни 24, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Бъдещето на овощните разсадници

Защо да засаждаме овощни дръвчета ? Простия отговор на въпроса е – защото променят живота. Те осигуряват храна за хората, фураж за животните, гориво и дърва за строителството и бита. Овощните дръвчета увеличават селскостопанските добиви, подобряват филтрацията на вода и презареждането на водоносните гори и защитават почвите от вятърна и водна ерозия.

Въпреки това, засаждането на дървета може да бъде трудно. Почвата и условията трябва да са подходящи за типа дръвчета които ще се засаждат, климата трябвба да е умерен и подходящ за отглеждане на дадения сорт.

И ако сте решили да садите дръвчета  е важно да знаете – преди да се засадят е добре да се изследва почвата и да се направи лабораторен анализ дали е подходяща и какви минерали и свойства притежава. Така ще знаете дали почвата се нужда от допълнителна обработка или торене. И какво трябва да предприемете за да създадете благоприятна почва за поникване и развитие на фиданките които ще засаждате. Допълнително можете да се посъветвате и с доказан специалист, който да разработи план и да направи всичко това вместо вас.

Различни видове дръвчета можете да закупите от овощен разсадник, където също могат да ви консултират и предложат различни варианти.

Доказан специалист с множество публикации в областта е :

Професор Валентин Личев

Собственик на специализиран овощен разсадник – база гр. Перущица (на около 30 км  югозападно от Пловдив)

разсадник Личев

Проф. Личев е дългогодишен преподавател към Аграрен университет Пловдив по следните специалности

  • Обща помология
  • Специална помология
  • Овощарство

Тел.: 0888 94 97 56

Е-mail: vlichev @ abv.bg

Можете да разгледате продукцията и видовете овощни дръвчета предлагани от разсадника тук  :

Продукция

 

 

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.