четвъртък, септември 21, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Как да се отопляваме най-евтино – 3 уреда до 150лв.

Със смяната на зимното часово време и застудяването все повече се усеща нуждатата от добро и икономично отопление. Ако и вие още не сте решили с какво да се отоплявате през зимата то можете да разгледате нашите бюджетни  предложения. Предложенията са съобразени с малки помещения до 10кв. м.

Конвектори за отопленеи
Конвектори за отоплениe

  1. Конвекторна печка – и въпреки, че конвекторните печки не са най-евтиния начин за отопление те влизат в списъка ни заради уюта и комфорта който те създават. Не изсушават въздуха и използват на 100% консумирания ток. Начина им на действие е сравнително икономичен в сравнение с масления радиатор и духалката защото студения въздух преминава свободно през тях, а излиза топъл такъв. Добре е да заложите на качествен уред който контролира правилно температурата посредством термостат, така ще си спестите допълнителни средства от месечната сметка.  Не взимайте конвектор с вентилатор – той не е необходим, а само ще консумира повече ел. енергия. По-скоро можете да заложите на качествен термостат, който да регулира температурата и да ви пести ток. За помещение до 10кв. м. с подходяща изолация и дограма можете да изберете модел от 1500W – 2000W.

Цена  – 70лв – 150лв.

Подходящ за – Спалня, детска стая, кухня, коридор

Бонус съвет – потърсете конвектори ADAX втора употреба в сайтовете за обяви, така ще си спестите допълнително 100лв. Тези конвектори са едни от най-качествените и често са с по 7 г. гаранция, като рядко за целия им експлоатационен период създават проблеми.

Маслен радиатор за отопление
Маслен радиатор за отопление

2. Маслен радиатор – Масления радиатор е друг вариант за отопление на сравнително малка стая. Топлината идваща от него също е приятна и не създава въздушни течения, но за жалост изсушава въздуха. Консумацията на ток е в зависимост от мощността, но обикновенно е колкото и на духалките. Минус при маслените радиатори е по-бавното време за реакция – отнема време докато се загреят реотаните и започне да отоплява ефективно.

Цена  – 100лв – 150лв.

Подходящ за – Всекидневна, кухня, коридор

Съвет – Добри модели има на марката Tesy като цените са им около 130лв -140лв. Проверете за модели

Вентилаторна печка за отопление
Вентилаторна печка за отопление

3. Вентилаторна печка (духалка) – вентилаторните печки са едни от най-често разпространените уреди за отопление благодарение на ниската си цена и бързо затопляне на помещението. За жалост те са и най-енергийно неефективни. Въпреки бързото затопляне на въздуха те не са подходящи за постоянно отопление на помещения – изсушават въздуха и покачват месечния разход за ток. Подходящи са за отопление на малки помещения които не се ползват често. Добър пример е отоплението на банята – има специални видове печки които са предвидени за инсталация в мокро помещение.

Цена  – 25лв – 100лв.

Подходящ за – Баня, кухня, детска, всекидневна

Съветне купувайте най-евтините модели от 25-30лв. Те често дават дефекти и проблеми. Сравнително качествени модели има за цени около 60лв.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.