четвъртък, септември 21, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Не купувайте камина на пелети преди да прочетете това !

За последните години пелетните камини завоюваха своя дял от отоплителните уреди и в България. За сега все още той не е голям, но в последните години набират все по-голяма популярност благодарение на адекватните и стабилни цени на пелетното гориво. Пелетите варират с цени от 300 – 350лв. в извън активния отоплителен сезон – лятото до около 400 – 450лв. през зимата. Цената на пелетите не е имала големи промени през последните години. За сравнение цената на кубик дърва нараства чуствително от около 65- 70лв. за предходни години до 90 – 100 лв. в момента.

Камини на пелети от Техно Био Импорт ЕООД
Камини на пелети от Техно Био Импорт ЕООД

Но за какво да внимавате когато купувате камина на пелети ?

  1. Проверете марката и производителя – насочете се към доказани марки на пазара. Качествените марки пелетни камини са на цени от около 5000лв., (например модел – Амика на италианската фирма Nordica Extraflame виж тук – https://tbi.bg/AMIKA ) , но със сигурност това са модели които си заслужават инвестицията. Скъпите модели са изработени с качествени материали – например горивната камера е изработена от висококачествен чугун и имат много високи КПД на изгаряне на пелетите.  Със сигурност могат да Ви изкушат предложения от конкуренти производители на половин цена, но внимавайте – има много некачествени модели, които след време започват да дават дефекти и нямат качествена изработка.
  2.  Съобразете модела и неговата мощност спрямо квадратурата и площа на отопляемите помещения. – тук най-добре е да се допитате до фирмата, която ще се занимава с проектирането и изграждането на отоплителната инсталация или друга фирма която да сметне какви мощности са ви необходими. Например няма смисъл да купувате камина, с голяма мощност която само ще Ви струва скъпо или такава която да не може да захрани водната риза за всичките помещения в жилището Ви.
  3. Питайте за гаранция за гаранция на камината – все пак когато купувате нещо скъпо се осведомете каква гаранционна и след сервизионна поддръжка можете да очаквате.
  4. Проверете какви пелети да използвате за гориво – много подценявана точка от собствениците на пелетни уреди. Много често срещана грешка е да се купуват нискокачествени евтини пелети. В повечето случаи често се стига до задръстване и бързо амортизиране на отоплителния уред.

Различни модели камини на пелети с богато разнообразие от мощности, модели и цветове можете да разгледате на сайта на : ТЕХНО БИО ИМПОРТ ЕООД

https://tbi.bg/pechki-na-peleti

Офиси
гр. Велинград, п.к 4600
ул. Индустриална № 3
Телефони
Телефон/факс: +359 5 05 11
Моб. телефон: +359 878 880 550
Централен офис телефон : +359 877 58 15 45

ТЕХНО БИО ИМПОРТ ЕООД е официален представител на Италианската фирма La NORDICA-EXTRAFLAME за България предлагаща богата гама от отоплителни уреди, печки на дърва и пелети, камини на дърва и пелети, котли на дърва и пелети, а също така и комбинирани печки и котли на дърва и на пелети.

 

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.