неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

5 начина да станем харесвани и желани

Предлагам ви 5 начина, по които вие лесно „прекроявате“ поведението си, за да станете партньорът, за който всички мечтаят. Години в опити и изследвания са доказали, че ако следвате тези препоръки, вие ще успеете да удовлетворите тези, които обичате и ще спечелите сърцата им.

1. Изглеждайте непобедими. Първото очевидно качество не един бог е, че той е непобедим. Така че, ако искате да бъдете обожаван от този, когото желаете, ще трябва да изглеждате такъв/такава. Това означава да не се държите отбранително, да не сте залепени за него/нея и постоянно да плачете за помощ. Хората се възхищават от силата и презират слабостта на характера.

Пример: Един млад мъж, който знам от много години, излизаше с млада привлекателна жена. Той мислеше, че напредва с техните отношения по посока женитба. Но една нощ, когато той повдигнал въпроса, тя избухнала. Женитба! За какво говорел той?! Тя мислела, че са само приятели, и че всъщност тя била увлечена по друг мъж, когото и двамата познавали. Това, разбира се било отчайващо за моя познат, но той извършил нещо направо велико и успя да промени впечатлението й за него буквално за една нощ.

Той не започнал да се обяснява и да се отбранява. Не се молил. Не плакал. Не призовавал към разбиране и не се опитал да промени решението й. Той само спокойно я погледнал, след като тя приключила емоционалния си изблик и казал: „Е добре, Ели, какво би искала да направиш? Искаш ли да спрем да се срещаме? Аз искам да се чувстваш добре, каквото и да решиш да правим нашето познанство. “ И просто изчакал.

Тя обяснила, че харесва компанията му. Но че той трябва да разбере, че нищо интимно няма да се случи между тях и че ако той разбере това, със сигурност на нея би й харесало да продължат да излизат. Той отговорил, че това го устройва и понеже били планирали да ходят на кино следващата вечер, той се видял с нея отново.

Той бил толкова спокоен и невъзмутим, просто я изкарал от равновесие. По-късно съквартирантката на Ели ми каза, че тя била като хипнотизирана като се прибрала онази вечер. Само повтаряла“Той беше толкова разбиращ…Чудя се дали пък наистина не трябва да се оженя за него в края на краищата.“ До края на следващата вечер тя cе предала. Тя го видяла в напълно различна светлина-непобедим, богоподобен, независим и силен. И именно защото не му мигнало окото, когато тя го отблъснала. Все едно не е бил съкрушен и тя не го е зарязала предната вечер. Тя почувствала, че той ще преживее и без нея, макар че тя знаела колко много той я обичал. През онази вечер той просто се превърнал в бог за нея. Днес те са щастливо женени, с някоко дечица.

2. Чети мислите му/й За момент се връщаме към песента от филма Супермен, много интересен текст има тази песен: „Можеш ли да четеш мисълта ми…можеш ли да нарисуваш това, което мисля?““, пее Лойс Лейн. И после фантазирането й продължава и тя добавя „Можеш ли да погледнеш в мен…“

Пояснение: Едно от най-мощните средства да спечелите сърцето на някого е да го накарате да се почувства толкова добре разбран и приет, че почти да чувства, че четете мислите му. Както една дама обясни, тя осъзнала, че повечето хора искат някого, който да може да чете в тях, като в книга.

И така как е възможно за нас простосмъртните да четем нечии мисли? Наистина ли съществува телепатията? Отговорът е, че има нещо повече, откокото вие осъзнавате. Във „Вълшебникът от Оз“, кoгaто Дороти среща кукото професор Марвъл, той упражнява върху нея някои от чудатите си приумици, за да я убеди, че има свръхспособности да чете мисли „Професор Марвъл никога не гадае…“казава той, „Той знае!“. И по някое време Дороти възкликва удивена: „Ама то наистина като че ли четете в мен.“ По-обективно погледнато обаче, става ясно на публиката, че професор Марвел не извършва нищо свръхестествено. Той само е много чувствителен към несъзнателните подсказки, които Дороти сама му дава като поклаща главата си и въобще нейното държание.

Изобщо не е важно КАК той чете мислите й, а фактът, че той ги чете. С малко практика всеки от нас може да произведе същия ефект с хората, с които общува. Това е защото всяко човешко същество, с което се срещаме излъчва сигнали какво става вътре в него. И ние просто трябва да обръщаме внимание на това. Най-добрият начин да накараш някого да се почувства разбран е да изслушваш рефлективно. Накратко рефлективното изслушване се състои в научаване да обобщаваш смисъла на това, което събеседникът ти казва. След като с уважение си насочил вниманието си към неговото словоизлияние, когато дойде твоят ред да отговориш, ти просто се опитваш да обобщиш в ясна форма какво ти мислиш, че той/тя се опитват да кажат и ги молиш за потвърждение, че правилно си разбрал. „Значи казваш че … /повтаряш това което той ти е казал/ и добавяш Разбрал/а ли съм напълно?“ Като правиш това, се случва нещо вълшебно. Чувство, че си разбран и оценен обхваща човека, когото ти харесваш. И този човек изпитва усещането, че ти като че ли си способен/а да четеш мислите му. Дали ти го осъзнаваш, или не, но това е началото, когато те „хлътват“ по теб също. Не мога да изброя всички хора, които, след като приложих към тях този похват на съпричастност, възкликнаха удивени: „Не мога да повярвам, че ти казвам всички тези неща.Как ме накара да говоря за това…Как е възможно така добре да ме разбираш?“ .

Факт е , че хората започват да те възприемат като богоподобна фигура и ще почувстват привличане към теб, надхвърлящо нормалните човешки представи. Всеки иска да бъде разбиран. Използвайте този метод „огледало“ да подпомогнете живота на хората, с които общувате, като също заздравите тяхната любов към вас, чрез внимание и утвърждаване на тяхното разкриване пред вас.

3. Поддържате известна емоционална дистанция Друго качество, което всички богове обладават е тяхната непознаваемост, тайственост и магнетична загадъчност.

Обяснение: При цялото си приятелско отношение към човека, който желаете, не забравяйте да поддържате известна тайнственост, някаква интрига. Твърде голямата близост наистина пoражда презрение. Така че ако искате да предизвикате любов и благоговение, докато романтичната ви връзка се развива и е в своя зародиш, не се разкривайте изцяло в началото. Една млада жена преди години ми сподели, че всичко, което иска от един мъж е емоционална интимност . „Искаш твърде много, и то твърде скоро“-предупредих я аз-“,така само ще накараш един мъж да се оглежда за аварийния изход“… Разбира се тя напълно пренебрегна думите ми. Обаче след няколко седмици, нов ухажьор се появи на сцената, който изглежда притежаваше всички качества, които тя търсеше. По-специално забелязах, че той беше много отворен по отношение на чувствата си към нея. Когато най-накрая имахме време да си поговорим насаме, аз я попитах как вървят отношенията. „Честно – каза тя – той ме плаши до смърт с всичките си планове за нас !“И после добави, „Струва ми се, че ще приключа тази връзка…“ Завършекът на историята беше, че тя разби сърцето му, но урокът беше научен : когато градиш любовна връзка, не прибързвай да разгласяваш всичко, което мислиш. Не разкривай всяка любовна мисъл, която прекоси съзнанието ти. Добре познатата фраза, използвана от предишното поколение хора е:“Не слагай сърцето си на ревера си“. Това ще те събори от пиедестала, на който стоиш! Поддържай някаква тайнственост относно себе си. Може и да ви харесва, като излагате чувствата си на показ на този, когото харесвате, но това само ще съботира усилията Ви да спечелите сърцето му/й. Запазете поне капчица въздържаност в разговорите и поведението си, така вие ще предизвиквате по-голямо уважение и възхищение в този, които искате да са с вас.

4. Бъди позитивен Ако искаш твоя избранник/избранница да имат доверие в тебе, необходимо е да им дадеш достатъчни основания за това. Нека разговорът с теб винаги да отразява оптимизъм и да предлага надежда. Това може въобще да не е лесно, ако сте развили лошия навик на отрицателното мислене, то имайте куража да промените това.

С повече постоянство навиците могат да се променят. Изисква се известно осъзнаване на проблема и вземане на решение да се мисли наистина положително. Има мног материали, посветени на позитивното мислене и всеки може да се възползва от тях.

Пояснение: Всеки от нас е имал неприятния опит да попада в компанията на хора, които непрекъснато се оплакват. Въпреки, че състрадателно се опитваме да успокоим такова „мрънкало“, не след дълго си даваме сметка за нашето недвусмислено желание да избягаме възможно най-бързо от тези хора. Като правило, винаги сме привлечени към позитивно мислещи хора, които излъчват надежда. И съответно сме отблъснати от хората с отрицателна емоционална нагласа. Изводът сам се налага: ако искаме да ни търсят и да получаваме възхищение, трябва да се научим да бъдем щастливи и позитивни. Като се замисля за собствения си живот, откривам, че в миналото ми най-важните за мен хора са били тези с широка усмивка и положително поведение.

Имаше една история за двамата братя, които в деня на Коледа се събудили с много различни подаръци. Единият брат, който получил кон, се оплаквал, че той не е достатъчно бърз, достатъчно красив, достатъчно мил и т.н. А другият брат, който получил като подарък само конската тор, оставена от коня, си прекарвал чудесно в цялата бъркотия, която успял да направи с торта. Това не е най-реалистичната история, но чудесно илюстрира факта, че да бъдеш позитивен е въпрос на поведение. Позитивността не идва от това какви дарове ти поднася животът, а идва от начина по който ти използваш, това, което ти поднася живота. Започнете от днес с решението да изберете по-оптимистичен поглед върху живота. Ако животът ви поднесе лимони-направете си лимонада. Това е божествена черта и ще ви помогне да постигнете любов и възхищение, които всички ние търсим в живота си и които са толкова важни за една връзка.

5. Бъди приятел Последната черта на божествеността, на която ще се спрем днес, е да бъдеш добро божество, а не лошо в отношенията си с хората. Нали искаш да бъдеш обичан, а не да се страхуват от тебе /въпреки че е много важно да имат уважение към теб/. Това означава, че ти трябва да се научиш да бъдеш истински приятел.

Пояснение: Не бъди егоист. Съобразявай се с другите. Вземай под внимание техните интереси и това, която ги прави щастливи. Никога не осъждай и менторнки порицавай. Избягвай острата критика. Показвай съпричастност. Никога не се колебай първи да протегнеш ръка, да дариш малко внимание и да изслушваш. Докато човекът, към когото се стремиш се отнася към теб с уважение, защо да не го правиш щастлив/щастлива с присъствието си. Като усилено се опитваш да бъдеш добър приятел, ти събуждаш любов у този, когото обичаш, само при споменаване на името ти. Бъдейки приятел, ти улесняваш този, когото обичаш да мечтае за теб и колко хубаво би било да те спечели.

Извод: Опитайте. Не е толкова трудно, както може би си мислете. С малко практика, можете да изпълните мечтите им да срещнат идеала си. Вие можете да бъдете този идеал.Просто запомнете 5 неща : изглеждайте непобедим, четете мислите /техника огледало/, спазвайте известна емоционална дистанция, бъдете позитивни и бъдете приятел. Тези 5 трика ще ви помогнат да постигнете рая на земята за вас и човека, който желаете.

Вижте още – Идеалната половинка съществува!

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.