четвъртък, септември 14, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Как да имаме лека бременност?

Деветтте месеца, докато чакате нов живот, могат да бъдат и приятни и леки, но и стресиращи Какво обаче се изисква от Вас за да бъдат тези месеци по леки и спокойни? Можете да чуете съвети от близки и познати да се движите много. Бременноста не е болест, в крайна сметка да чакаш дете е нормално физиологично жизнено състояние.

Ходете пеш поне по 30 минути на ден за да не качите прекалено много килограми. Имате гадене особено сутрин, то тогава дръжте до леглото си или в дамската си чанта пакетче солети – страхотен трик за да понесете по лесно този страничен ефект на бременноста в първите й седмици.

Ходете на зъболекар, защото докато чакате появата на нов живот, устната Ви кухина е поне 5 пъти по податлива на инфекции при ако не сте бременна. Ако спазвате добра устна хигиена ще си осигурите лека бременност, но не бива да пренебрегвайте този вид грижа за Вас самите. Хапвайте плодове, листни зеленчуци, грах. Незаменимите източници на витамини за развитието на вашето дете. Носете леки дрехи от eстествени материи – памук, лен, коприна, особено ако сте бременна през лятото. Така ще се чувствате комфортно и ще се движите и по лесно.

Изберете светли и нежни тонове. Пийте много течности, за да избегнете дехидратацията.

Винаги носете бутилки с вода в себе си. Спете повече най – добре между 8-10 часа на ден за да се чувствате добре. Не се отказвайте от гимнастиката по време на бременността Ви. Тренирайте йога, правете леки и ненатоварващи тялото упражнения. Така ще се чувствате по здрави – не само Вие, но и вашето бъдещо дете.

Йогата ще Ви помогне да предолеете негативните емоции, да се избавите от тях. Изберете столове за сядане – както у дома така и на работното Ви място с висока облегалка, която може да обхване целият Ви гръб и да Ви осигури и стабилна опора на кръста. Седете облегнати напред, а не назад или ако е възможно седете по турски на стол, но с облегалката напред. Взимайте си по често душ, за да намалите болките в крайниците.

Един топъл душ ще Ви накара да се почувствате психически и  физически изцелени. Спете излегнати, а не напълно легнали. Купете си ниски обувки, с поне 2-3 см ток. Лишете се от негативните хора, негативните дейности, заменете ги със занимания и хора, който ще повдигнат духа Ви за да се почувствате щастлива от факта, че сте бременна. Намалете приема на натрий в храната, но не изключвайте тази съставка напълно от менюто си докато сте бременна. Отидете на кино, на театър, дори на опера – така ще се почувствате освежени, но и така ще подпомогнете не само своята психика, но и психиката на бъдещето Ви дете. Най – добрият съвет за лека бременност обаче си остава, този който ще Ви даде Вашият лекар.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.