събота, септември 16, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Аксесоари и средства за поддръжка на пелетни камини

Ако вече сте закупили и инсталирали пелетна камина в дома си, може би имате нужда от няколко съвета за това как да превърнете вашата отоплителна система в уникална – а това може да бъде постигнато с помощта на аксесоарите, предлагани от вносителите на този тип инсталации.

Възможностите са много, а най-доброто време за избиране на подходящите допълнителни аксесоари е непосредствено след закупуване на системата. Аксесоарите могат да предадат доза уникалност на вашата камина по няколко начина. Може да смените дръжките и краката на камината. Може да смените формата на аксесоарите и да направите камината си по изискана – такива елементи са например Queen Anne. Може да стигнете и по-далеч, постигайки по-блестяща повърхност така, че да наподобява полиран месинг или никел.

Друг вид аксесоари са различните почистващи средства за стъклени и метални части на камината. Съществуват най-различни марки и видове, затова е по-добре да се допитате да най-близкият до вас търговец (вносител), който ще ви препоръча подходящият продукт.

Съществуват различни видове аксесоари за поддръжка и почистване на котлите, силикон и бои издържащи на високи температури, почистващи четки и др. Добър начин за съхранение на пелетите е в метален контейнер с чучур за по-лесното им изсипване в бункера на камината. Контейнерите се предлагат в богато разнообразие от форми и материали, затова изберете такъв който подхожда в максимална степен на формата и типа на камината.

Вакуум устройство за изсмукване на отпадъчната пепел е друг необходим аксесоар за вашата камина. То работи със специални двойнозащитни филтри, които предотвратяват попадането на фини частици пепел във въздуха. Добре е да използвате само специално пригодени за целта уреди, и в никакъв случай домашната прахосмукачка.

Камини акесесоари

Както вече разбрахте, разнообразието от аксесоари е огромно – от средства за декорация и почистване, до уреди за почистване и ремонт на камината. Най-близкият специализиран магазин би трябвало да предлага всичко необходимо за вашият модел камина.

Решението за покупка на пелетна камина е разумно и енергийно обосновано, тъй като вие ще придобиете едно ново и перспективно средство за отопление на дома. В същото време, употребата на аксесоари за пелетна камина не само ще подобри вашият комфорт и увеличи енергийната ефективност, но също така и ще предаде уникалност на вашият дом. 

Прочетете и още : Какво да знаем при избора на пелетна камина

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.