понеделник, септември 18, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Лятно пречистване на организма

            Какво превръща лятото в най-подходящ сезон за отслабване? 

  Опитвате се да отслабнете?

  Е, имаме добри новини! 

Избрали сте идеалния момент !  Възможността да отслабнете по-трайно и бързо през летния сезон е напълно реална!

Сезонът може да играе главната роля за ефективното редуциране на теглото. Загубата на тегло по време на летния сезон изисква по-малко усилия в сравнение с останалото време през годината.

През лятото дните са по-дълги, а нощите – по-къси. Следователно, то се счита за най-сигурен сезон, в който да отслабнете, тъй като ежедневието Ви включва изобилие от дейности. Най-важните причини да погледнете на летния сезон като на повод за извайване на фигурата са :

  1. Всички сме запознати с факта, че отслабването означава изгаряне на калории. 

През лятото средният прием на калории намалява с 200 калории на ден заради горещините вън. Ето защо е по-лесно да отслабнете  именно през лятото!

Храносмилането става по-бавно през лятото : Изследване разкрива, че по време на летните горещини храносмилането става по-бавно и се чувстваме сити за по-дълго време през деня. Така автоматично желанието за храна намалява, което спомага за редуциране на теглото.

Склонни сте да пиете повече течности през лятото поради високата температура: Разбираемо е да почувствате жажда през лятото , горещия климат го предполага. Честият прием на течности също е едно от нещата , които Ви карат да се чувствате сити за по-дълго време. Естествено, това отнема от апетита и той отстъпва – ограничавайки глада.

  1. Потта топи мазнините ! – По-лесно е да намалите теглото си през лятото, а тенденцията е да тренирате или да се натоварвате повече през лятото -защото времето е на Ваша страна !

През зимата колоезденето, джогингът и ходенето на фитнес стават по-трудни заради студеното време, през което са необходими доста усилия за да се изпотите. Следователно – отслабването през зимата е трудно, което е в контраст с  отслабването през лятото.

Хормонът на щастието се  активира: Казва се, че нивата на серотонин -известен още като хормона на щастието се задържа в своя пик през лятото , а това се дължи на  слънчевата светлина. Логично е желанието Ви да изглеждате добре, обяснимо е и, че то е онова, което Ви кара да останете съсредоточени върху упражненията за изгаряне на калории докато достигнете заветната си форма. 

  1. 9 плода , които трябва да имате под ръка през лятото, за да отслабвате:

Лятно пречистване с плодове
Лятно пречистване с плодове

Плодовете са чудесен източник на естествени хранителни вещества и витамини – изключително полезни за здравето.  Лятото е сезонът на страхотни сортове, които също помагат изключитекно много в мисията на отслабването.

  1. Има ли универсален „ летен списък “ с плодове , благоприятстващи добрата ни форма през лятото? Отговорът е „ ДА “ ! 

Не забравяйте да включите в диетата си този сезон следните плодове: 

Ябълка

Сливи

Ананас

Гуава

Ягоди

Папая

Диня

Манго

Праскова

 

  1. Универсални съвети за отслабване през лятото!- Възможно ли е това или отново всичко е строго индивидуално?

Всички добри и доказани практики за отслабване трябва да бъдат планирани с точност.

Някои от основните валидни за всички съвети за отслабване през лятото са изброени по-долу :

 

  Пийте много течности!

За да се преборите с летните неразположения и да избегнете глада е важно да останете хидратирани.

За борба с топлината и за потискане на глада е най-важна хидратацията. От съществено значение е да направите мъдър избор с не толкова калоричните течности като зелен чай , кокосова вода , леден чай , лимонов сок и др. Консумацията на тези течности помага да запазите тялото си охладено ,а приемът им непосредствено преди хранене ще ви помогне да намалите и калориите.

  Избягвайте подсладени и безалкохолни напитки!

Охладените и подсладени напитки могат да забавят метаболизма и да доведат до наддаване на тегло. Избягвайте съхранението газирани напитки под ръка , тъй като това може да добави много допълнителни калории и то без да припарвате до хладилника.  

  Похапвайте по малко, но често и не забравяйте за по-леката вечеря! Препоръчително е да приемате малки , но през кратки интервали от време порции през лятото. Приемът на по-оскъдни порции ще попречи на чувството за тежест и вълнение в стомаха. Добре е да приемате супи , богати на фибри и сезонни салати, за да се чувствате свежи и здрави,а с това поддържате тонуса си!

Надяваме се, че с тази статия сме разбулили някои от митовете на загубата на тегло, а Вие сте се запознали с факти за отслабването през летния сезон, които ще Ви послужат и за в бъдеще.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.