петък, септември 15, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Мъжки ризи – как да намерим правилната риза спрямо нашите размери

Независимо дали се отправяте към офиса или излизате вечер, важно е да изглеждате и да се чувствате добре. В зависимост от професията ви носенето на риза може да е и по пет дни в седмицата, ако не и повече.

Вталена мъжка риза черна с елегнтна декорация
Вталена мъжка риза светлосиня с детайли
Вталена мъжка риза бордо с елегантни детайли и еластан

Ако сте решили да си купите нова риза, не купувайте просто първата срещната от магазините на центъра. Добре е да премислите и няколко допълнителни фактора – материал, цена, кройка и стил.

Кройка (fit): Много е важно каквато и риза да изберете тя да е точния за вас размер. Все повече навлизат ризите slim fit или иначе казано прилепващи и с вталена кройка. Добре е да няма излишна материя която да стърчи когато облечете ризата.

Материал: Ризите могат да бъдат изработени от памук, лен, ликра, полиестер, коприна и др. Някои тъкани се издържат по-дълго, докато други предлагат по-голяма гъвкавост или блясък. Опитайте няколко различни вида риза, докато намерите материал, който ви харесва.

Стил: Един стил не е задължително да отговаря на всички случаи. Намерете най-подходящия за подходящите места. Ризата която ще си купите за офиса се различава от тази с която можете да излизате през свободното си време.

Цена: Евтините мъжки ризи започват от 25 лева, а ризите от висок клас могат лесно да надхвърлят цената от 100 лв. Все пак не е нужно да плащате една маса пари за една риза, но е добре да изберете оптимален вариант – който да ви е удобен направен от качествени материали и с подходяща за вашите размери кройка.

Преди да поръчате, уверете се, че знаете истинския размер на ризата

Един последен съвет: важно е да намерите ризата, която всъщност Ви подхожда. Ако не знаете размера си, отидете в местния магазин или шивач, за да разберете мерките си. Ще ви трябват мерките на врата, ръкава, гърдите и талията, за да намерите перфектната риза. Докато шията и ръкавът са двете най-важни измервания за поръчване на ризи, не забравяйте да помислите и за цялостното прилягане и кройка.

Разбира се винаги можете да закупите риза, която и в последствие да дадете на шивач който да коригира размерите спрямо вашите.

А тук можете да разгледате и богата колекция от мъжки ризи на нашите приятели от Montre.bg :
https://montre.bg

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.