петък, септември 15, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Протетиката – символ на красивата усмивка

Увреждането на зъбите или дори тяхната липса води до нарушена лицева симетрия, до загуба на биологична и естетична функционалност. Лесно можете да отстраните всички тези проблеми с помощта на съвременна протетика. Този дял от денталната медицина се занимава с премахването на всякакви подобни дефекти. Това успешно ще повиши не само красотата ви, но и вашето самочувствие.

Протезирането представлява заместването на липсващите или силно увредени зъби с изкуствени. В зависимост от клиничния случай се използват различни материали и способи за изграждането на устойчиви конструкции. Те максимално точно отговарят на естествения вид и цвят на зъбите на пациента. Успешно се използват керамика, биосъвместими полимери и други компоненти.

Как се заместват липсващите зъби

Вариантите зависят от броя им и от тяхното местоположение в устната кухина. Много е важно своевременно да бъдат направени нужните корекции. Причината е, че зъбите в съседство на липсващите могат да се разместят. Навременната реакция гарантира високите резултати.

Вариантите са изграждането на мост, на частична или цялостна протеза. В модерната практика са известни и зъбните импланти. При тях се осъществява сложно хирургическо имплантиране на изкуствен корен в костта и към него се поставя корона.

Частичната протеза замества един или повече липсващи зъба. В зависимост от начина на изработка, тя може да се сваля или да е постоянна. Често срещана практика е да се свалят целите протези. В повечето случаи частичните са трайно прикрепени.

Без значение от степента на нарушения, своевременната консултация и посещение на специалист може да ви спести много неприятности. Процедурите в никакъв случай не са неприятни или поне не повече от примиряването с подобни недостатъци. Едно усилие ви дели от съвършена усмивка и пълноценен живот. Нарушенията в устната кухина могат да повлияят и хранителните навици, не само на естетическия ви вид.

Няма причина, поради която да подлагате здравето си на експерименти. Поне не и за дълъг период от време. Своевременните мерки могат да ви спестят едно последващо задълбочаване на проблемите. Колкото повече отлагате, токова по–трудно става лечението. А заслужава ли си страданието? На практика не – нито психическото, нито физическото.

Красота и съвършенство на крачка от вас

Не е толкова трудно, както си представяте. Процедурите са леки, и сравнително безболезнени. Специалистите знаят как да ви предразположат и да подходят по безобиден и щадящ начин. Няма да усетите колко бързо ще настъпи трансформацията. Но определено ще разберете, че животът ви поема в нова посока. Това е пътят към самоусъвършенстване. Не бягайте от красотата. Дори да не е вродена, винаги можете да я придобиете.

 

Естетична стоматология и протетика от д-р Софиен Риахи

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.