петък, юни 2, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Верният отговор на вечния въпрос! – Каква трябва да бъде лятната диета?

През лятото всички искаме да изглеждаме възможно най-добре, но често не сме доволни от настоящото си телесно тегло.

Лятната ваканция е пред прага ни – не мислите ли, че е време да получите тялото, за което винаги сте мечтали? 

  Някой с право каза, че ако можеш да го мечтаеш, то можеш и да го получиш !

Има безброй достъпни онлайн диети. Всички те дават гръмки заявки за ефект, така че как да разберем коя е правилна? – Ето как !

Изберете диета, която Ви предлага здравословна храна – вместо такава, която Ви кара да гладувате.

Ако загубата на тегло е вашата цел, то ето правилата, които ще Ви помогнат да намерите подход, който да работи за Вас.

Да бъдем честни! Няма да е толкова лесно, колкото да изпиете половин бутилка Мерло и шоколадова торта, но в никакъв случай няма да гладувате, а това ще ви даде по-голям шанс за успех. Ще Ви спестим фалшивите обещания!

  Зимата наддаване , а лятото  – отслабване. – Това е естествена тенденция и всички го знаем.

Упражненията и диетата –  двете са безспорно много важни за тонизираната спортна фигура.  Тъй като сезонът е твърде горещ, то е разбираемо, че не сте във фитнеса или в парка и не правите упражнения под жаркото слънце. Ето защо трябва да се съсредоточите върху диетичния си план. И така, надяваме се да се чувствате далеч по-уверени в края на статията.

 Тук Ви предлагаме някои здравословни съвети, които могат да  помогнат за поддържане на здравословно тегло и хранене. 

  Закуска: Опитайте се да включите манго или портокалов сок в закуската си. Овесът и пресните плодове също са добър вариант по време на закуска.  Желателно е да се придържате към храни като плодовете, които могат да помогнат за предотвратяване на евентуална дехидратация. Избягвайте да консумирате яйца на закуска.

  Обяд: По обяд слънцето е в пика на своята горещина, така че не забравяйте да приемате вода през определен интервал от време. Динята е също добра алтернатива  за следобедна закуска- тя може да помогне на тялото Ви да се охлади.

  Вечеря – Горещите летни вечери са най-неподходящото време за мазна храна, избягвайте я!

Съвети за здравословни летни храни

  1 Царевица: Консумацията  на царевица може да помогне за подобряване на здравето на очите. Ето защо добавянето на царевица към ежедневния  Ви режим през лятото може да помогне за подобрявасне на диетата.

  1. Диня– Водната диня се състои от повече от 90% вода – т.е. достатъчно, за да задоволи необходимостта от вода на тялото. Тя предотвратява  дехидратацията, помага за подобряване на здравето на сърцето, подобрява храносмилането и е полезна за кожата.

  3 .ИзвараИзварата е едно от най-добрите неща, които да извадите от хладилника си през лятото. Тя помага за подобряване на храносмилането, подобрява състоянието на косата, при отслабване предотвратява  дехидратацията,полезна е дори за елиминиране на тъмните петна по кожата. 

  1. Боровинки – Боровинките имат ниско съдържание на калории, но са храна, която е богата на хранителни вещества. Боровинките намаляват ДНК уврежданията, а така могат да спомогнат за забавяне на стареенето на клетките, както и при рак.
  1. Череши – черешите могат да помогнат за понижаване нивото на кръвната захар, така че накратко са едни от най-ефективните естествени продукти за превенция на диабет. Те подобряват паметта, а наред с това намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания. 

  В заключение Следвайте тези летни съвети!

Добавете полезни калории към ежедневната си храна, полезните калории се съдържат в по-нискокалоричната храна, която има висока хранителна стойност.

Сладките картофи нямат отрицателни калории, но съдържат голямо количество въглехидрати, които могат да помогнат за намаляване на теглото.
Ако човек се придържа към тези съвети за няколко месеца,то несъзнателно превръща режима си в начин на живот, а това може да предотврати наддаването на теглото и поддържане на спортна фигура с минимални усилия. При постоянно следване на изброените съвети, то  един-два дни или седмица ще виждате резултати – дори след празнично „разхлабване на мерките“.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.