четвъртък, юни 24, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

10 малки идеи, за да бъдете щастливи

1. СмехътВесели хора

Наслаждавайте се на всеки смешен момент. Дори нещо повече,търсете смешното във всяка една ситуация. Това отнема стреса и нормализира кръвното налягане. Светът е оцелял,защото се е смял!

2. Сок от боровинки

Направете усилия да си набавите сок от боровинки и бъдете уверени,че  тези усилия  си струват. Сокът от боровинки спомага за изхвърлянето на токсините от организма,цялостно прочистване на отделителната система и подобряване на общото състояние на организма.

3. Заредете с фибри

Ако започвате деня със закуска,в която се съдържат фибри,ще си осигурите едно здравословно хранене. Стомахът е много чувствителен на стрес,затова трябва да внимаваме с какво се храним. Например купа с овесени ядки или мюсли ще бъде добър избор за закуска.

4. Спете достатъчно

Сънят е един от най-важните фактори ,за да се чувствате отпочинали и презаредени. Особено за хората със  стресови професии. Сънят трябва да е най-малко 8 часа за денонощие,за да може вашият организъм да се разтовари от напрежението. Освен това той е чудесно и безплатно средство за разкрасяване.

5. Радвайте се на това,което работите

Да,повечето време от деня за много от нас минава на работното място. А там винаги може да се намери  нещо,което да ви изнерви или разстрои. Опитайте се да съхраните доброто си настроение и да погледнете по-философски на нещата. Все пак работите,за да помагате на себе си,като си заработвате заплата. Като се има пред вид това,че има толкова много безработни хора,то вие сте си направо късметлия.

6. Настроението преди тръгване за работа

На много от нас сутрин,отивайки на работа,настроението ни вече е негативно. Опитайте се да си мислите за хубави неща. Не се ядосвайте,че точно сутринта ципът ви заяжда,или че е завалял дъжд,или че детето  ви се опитва да ви къса нервите. Сутрешния старт в настроението  се отразява  на целия ден. Все пак дните ни не са безкрайно много. Някои дреболии просто не си струват вниманието,което им обръщате.

7. Забавлявайте се

Ако ви е много подтиснато,то намерете време да отидете на кино или да се видите с приятели. Филмът със сигурност ще разведри тъмните облаци в душата ви. Същият ще е ефектът от среща с приятели,но внимавайте с тях. Има вероятност  те да започнат да ви се оплакват от своите лични проблеми и да ви прехвърлят своя негативизъм. Затова подберете внимателно компанията си.

8. Открийте своето „Аз”

Започнете най-невероятното пътуване – към себе си. За да постигнете хармония  със себе си,може да посещавате йога –школи. Ако пък не ви стига времето за това,то започнете сами най-елементарните елементи на медитацията. Отпуснете се спокойно,не мислете за никакви проблеми,затворете очи и дишайте дълбоко. В такива моменти често ни се явява решението на проблем,който иначе сме смятали за нерешим. Достатъчни са 5 минути на ден,за да се почувствате по-добре.

9. Яжте шоколад

Със сигурност сте чували,че яденето на шоколад не е препоръчително,защото от него се дебелее или ни  прави  по-раздразнителни. Има вероятност  това да ви  се случи  само,ако  консумирате прекомерно много   шоколад. Но едно малко парченце няма да увеличи килограмите ви,нито ще ви вдигне във въздуха от нерви. В  шоколада и по-точно в какаовото масло се съдържат вещества,които ни карат да се чувстваме по-щастливи,особено в по-тъмния шоколад.

10. Чист въздух

Това е нещо,което не можем да видим,но то със сигурност е от голямо значение,за да се чувстваме добре. Умората,стресът ,напрежението ще се „измият” от нас с помощта на чистия въздух. Идете в парка,в алеята,изобщо там,където има  повече „жива природа”. Седнете на пейка,успокойте се,отпуснете се  и вдишайте свежия въздух. Насладете се на цветята,зелената трева и птичите песни. Вдишайте аромата на земя.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.