неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Диамант

altОбразуван от кристализирал чист въглерод, този камък е преди всичко знак за бистрота, твърдост, прозрачност. Блясъкът му бележи „връх“, естествен завършек.
Разбираемо е, че диамантът може да изразява духов­ност, душевна сила и вътрешна чистота. Наричат го „ца­рицата, на камъните“. Той символизира също центъра на вътрешния живот (като.в no-горе цитирания сън). В този случай представлява Анимата (у мъжа) или афективната сила (у жената). Диамантът е символ и на неподкупност, както и на свободен дух.
В някои сънища се появяват различно оцветени диа­манти. Тогава към символиката на камъка се прибавя и символиката на цвета.
Ето един пример:
– Майкъл (30 г.) сънува светлосин, много прозрачен диа­мант; камъкът се намира далеч от сънуващия и сякаш е замръзнал в пространството. Младият човек се събуж­да разплакан.
Ноел е ерген и „душата“ му е подадена от жените, ко­ито са го отгледали. Той, разбира се, мечтае за идеална­та любов. Поради вътрешната му слабост обаче тя е не­постижима. Анимата му все още е аморфна, неопределе­на, немощна. На базата на тези данни сънят става ясен за всеки. Да се надяваме, че някой ден Майкъл ще престане така платонично да съзерцава диаманта-жена, далечен като синия цвят, символизиращ недостъпния безкрай.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.