вторник, май 17, 2022
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Как да победим умората

Макар, че пролетта отмина вече и започна лятото, умората не ни напуска. За да се преборим с нея съществуват достатъчно природни средства, добре е да ги познаваме.

През зимата, когато дните са къси и по-рядко се радваме на слънцето, нашият организъм изразява своето недоволство, което се пренася и в пролетта, а понякога заварва и летните горещи дни. Отпуснатост, липса на желание и енергия – умората ни обсебва и сънят ни се разбива. Всички са чували за пролетната умора. Тя се появява в резултат на дългата студена зима, поради липсата на витамини, слънчеви лъчи и борбата на тялото ни със студените усовия. Препоръчителни при пролетна умора са растенията, ароматните масла, олиго елементите. Богатото им разнообразие е гаранция за справяне с всякакъв вид отпадналост. Най-напред трябва да се установи причината (видът) на умората, а след това да се набавят природните коктейли.

  • При затруднено ставане сутрин – трябва да се раздвижи мозъкът, затруднен от нездравословен сън. Ако сте привърженици на фитотерапията, изберете елевтерокок – сорт сибирски женшен, който действа върху мозъчните функции. Взима се вечер преди лягане 2 капсули или 100 капки тинктура. Ако разчитате на олиге елементите, сутрин вземайте 1 ампула манган, а вечер – ампула, съдържаща мед, злато и сребро. Не забравяйте преди сън да разтриете с 2 капки лавандулово масло слънчевия си сплит, който е на нивото на диафрагмата, той тонизира и разпуска.
  • При умора в късните утринни часове – тя се дължи на засилена нервна умора, свързана с емоционалната свръхчувствителност. С нея се борят 3 хомеопатични гранули игнация 9СН. За възстановяване на равновесието на нервната система, взамат се по 50 капки ароматно масло от смокинови пъпки, а вечер – 50 капки есенция от лимонови пъпки. Колкото до олиго елементите, най-добре е сутрин да се приема ампула с манган, а вечер – с фосфор. Те са най подходящи срещу този вид умора.
  • При умора в следобедните часове – тази умора е в резултата от храносмилането, свързано с отделянето на токсини. Изберете прочистващите организма растения и тези, които стимулират черния дроб. Приемайте капсула със силимирин сутрин и на обяд, а преди лягане 50 капки масло от розмарин и хвойна.
  • При ежедневно усещане за умора – за общо повдигане на тонуса вземайте сутрин и вечер хапче земен бръшлян, който подсилва клетъчната енергия в мозъка и мускулите. Подпомагаща може да е олигоампулаат манган сутрин, а за вечер вземете ампула с манган и кобалт. Преди сън разтрийте слънчевия си сплит с капки масло от бергаон, който действа тонизиращо и успокояващо.
  • При безсъние – за добър сън вземайте сутрин и вечер по една или две капсули калифорнииски мак и две капсули женшен или 100 капки тинктура.

Други трикове срещу умора са:

  • Станете от леглото веднага щом се събудите. Тогава се образува хормона на активността и усвояването му зарежда с енергия за целия ден.
  • Отделете поне 5 минути сутрин за гимнастика – тя подобрява обръщението на кръвта.
  • Пригответе пролетен нектар и го пиите веднъж дневно. Смесете в чаша преварена и изстудена вода, сока от един лимон и една супена лъжица мед.
  • Лягайте си по едно и също време, но не по-късно от 23 часа. Така ще заспивате по-бързо и ще се събуждате бодри.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.