петък, септември 15, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Как се гледа на кафе и съвети как сами да разчетете символите в чашата

Желанието да надникнат в бъдещето и да научат това, което ги очаква, е накарало хората да използват различни начини за гадаене. Още преди векове кралете са разчитали на своя гадател, който е виждал бъдещето на монархията в стъкленото си кълбо. Древните племена са разчитали на своите шамани, които са гадаели с помощта на кокали и са вещаели по разположението на слънцето. Бъдещето може да бъде разгадано и с гледането на карти, но несъмнено един от най-правдоподобните и използвани начини да задоволим любопитството си остава гледането на кафе. Този ритуал датира още от времето, когато перуанските индианци са гадаели по утайката от кафе, преди да тръгнат на лов.

Какви са основните правила за гледане на кафе

Гледането на кафе не е просто разклащането на утайката и разгадаването на различните фигури, които тя оставя върху стените на чашата. По правило този ритуал е най-добре да се прави във Вторник или в Петък и да се избягват другите дни от седмицата, както и тези, на които се честват големи религиозни празници. Гледането на кафе се препоръчва да е в обедните часове на деня, като това трябва да става в дома на този, който гледа. Препоръчително е докато някой ви гледа на кафе да не го прекъсвате с различни въпроси, защото така можете да отклоните вниманието му и да пропуснете нещо важно, което той има да ви каже.

Как протича ритуала по гледане на кафе

За гледането на кафе се приготвя турско кафе, като към него не се добавят нито захар, нито мляко и то не се разбърква. Кафето се изпива много бавно, за да можете да се насладите на всяка глътка от него. След като се изпие, чашката се взима с лявата ръка и се правят няколко кръгови движения по посока на часовниковата стрелка, за да може леко се раздвижи утайката. Чашката се похлупва с чинийката и се обръща. Така обърната тя трябва да остане 5 минути, като през това време вие трябва да решите какви въпроси искате да зададете и какво искате да научите.

Докато се стича по стените на чашката, утайката от кафето ще образува интересни фигури, които ще предскажат вашето бъдеще. Символите на дъното разкриват настоящето, рисунките на стените на чашата разкриват бъдещето, а петната останали върху чинийката разказват за миналото.

Визуално чашката се разделя на 5 полета. Първото поле се отнася до човека, на когото се гледа, второто поле се отнася до семейството и най-близките, третото поле разкрива човека, с който е в емоционална връзка, четвъртата страна е за приятелите, колегите и за работата, а петата страна се отнася до характера на човека и неговите дом и семейство. Редът на гледане в чашката според полетата е 5, 1, 2, 3, 4. Символите се тълкуват от ляво надясно и отдолу нагоре.

Как сами да разчетете основните символи и числа в чашата с кафе

Ето и какво означават някои от основните символи при гледането на кафе:

Значението на символите

Букет – прекрасни отношения с партньора, семеен уют

Венец – успех в голямо начинание

Врана – смърт или болест на близък човек

Гора – предателство, загуба на приятел

Гъба – възможност за развитие и израстване на работното място

Дърво – ако е разлистено – радост и благополучие, ако е изсъхнало – сериозна промяна в отношенията с партньора

Елен – благополучие

Заек – нов приятел, тайна среща

Змия – знак за болест, неприятност, враг

Камила – награда, богатство, наследство

Кон – ако е на дъното на чашата, ви очакват прекрасни старини, ако е по стените на чашата е шанс за добра реализация и намиране на подходящ партньор

Кръст – голяма неприятност

Кръстопът – брак

Куче – верен приятел

Маймуна – пазете се от лъжлив приятел

Очи – очакват ви промени

Петел –съперник

Птица – безнадеждна любов

Решетка – безизходица

Рога – предателство

Рози – любов, обвързване

Риби – големите предсказват клевета, а малките – печалба

Слон – благополучие и богатство

Сова – самота

Триъгълник – с върха надолу означава, че ви очакват тежки дни. Ако върхът сочи нагоре, то времето е изпълнено с успехи

Значението на числата

1 – Начало, новини

2 – Запознаване, посредничество

3 – Нов познат

4 – Говорете

5 – Успех, ще търсите пари за заем.

6 – Повреда в дома ви, пожар, кражба на кола

7 – Нова любов

8 – Ще инвестирате пари

9 – Сериозна връзка, годеж, брак

10 – Ще получите неочаквани пари

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.