петък, септември 15, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Микроблейдинг – Всичко което трябва да знаете преди и след процедурата

Въпреки общоприетото мнение, че естественото винаги е най-добро, правилното оформяне на веждите може да има трансформиращ ефект върху лицето. Вместо всеки ден да отделяме време за рисуване на веждите, микроблейдингът предлага по-трайно и ефективно решение. Това е метод, подходящ за хора с редки, тънки или липсващи вежди, включително за тези, които са претърпели алопеция или химиотерапия.

Микроблейдингът е техника за полуперманентен грим на веждите. Той се основава на ръчно рисуване на всяка една косъмчета с помощта на малки игли, с които се нанася пигмент. Резултатът е изключително естествен.

Основната разлика между микроблейдинг и перманентен грим е дълбочината на приложение. Микроблейдингът е повърхностен и засяга само епидермиса, докато перманентният грим прониква в дермата.

Микроблейдингът представлява полу-перманентен метод за изкуствено уплътняване и моделиране на веждите, като се постига естествен и реалистичен вид. Това решение може да ви спести времето и усилията, които посвещавате всеки ден на рисуването на веждите си с молив, и да избегнете риска от неудачно оформени вежди.

Микроблейдинг как се прави
Микроблейдинг как се прави

Основна информация относно Микроблейдингът:

Какво представлява Микроблейдингът? Микроблейдингът е специална техника на изработка на вежди, която се използва за да се даде оптимална форма на всяка вежда, като се отчитат индивидуалните черти на лицето на клиента. Тази техника се изпълнява с помощта на специален инструмент, приличащ на писалка, чийто край съдържа 10-12 малки игли. С помощта на този инструмент се правят надрасквания на повърхността на кожата, без проникване в дълбоките й слоеве.

Какво различава Микроблейдинга от татуирането на вежди?

Основната разлика между двете техники е дълбочината на проникване на иглата. При микроблейдинга иглата действа само на повърхността на кожата и не прониква в по-дълбоките й слоеве. Резултатът от микроблейдинга не е перманентен, и обикновено избледнява след около 18 месеца. Освен това, при микроблейдинга се постига много по-естествен и реалистичен вид на веждите в сравнение с татуирането, тъй като се използва ръчен метод и не се прилага електричество. Това означава, че звукът при изпълнение на микроблейдинг е подобен на надраскване, докато татуировките се правят с помощта на електрическо устройство, което произвежда характерният бръмчащ звук.

Процедура за микроблейдинг – какво представлява?

Когато решите да си направите микроблейдинг на веждите, ето каква е обичайната процедура:

 1. Подготовка: Областта около веждите се оформя, като се почиства и подготвя. Това включва третиране на косъмчетата в зоната на веждите.
 2. Обезболяване: На областта се нанася специален мехлем, който изтръпва кожата. Това обикновено отнема около 40 минути. Докато кожата изтръпва, клиентът може да избере желания от него цвят за пигмента.
 3. Измерване и планиране: Преди да започне самата процедура, с помощта на инструменти се измерва областта около веждите. Целта е да се определи най-подходящата форма, която отговаря на симетрията и индивидуалните черти на лицето.
 4. Пронизване: Чрез специални инструменти се правят повърхностни прорязвания на кожата и в тях се имплантира пигмент. Процесът прилича на рисуване с перо. Ако по време на процедурата има дискомфорт, може да бъде нанесен допълнителен слой от обезболяващия мехлем.
 5. Нанасяне на пигмент: В края на процедурата, върху обработената зона се нанася последен слой пигмент, който се оставя да действа около 5 минути, след което се премахва.
 6. Корекция: Приблизително след 6-8 седмици се провежда допълнителна сесия, по време на която се коригират евентуални несъвършенства и се добавя пигмент, ако е необходимо.

Допълваща процедура: Нейната цел е да се коригират или уточнят резултатите от първоначалната процедура. Тя се провежда след 6-8 седмици, когато вече може да се направи ясна оценка на резултатите и да се определи дали има нужда от допълнителни щрихи или тъмнене на пигмента.

Основна информация която трябва да знаете преди да си направите / противопоказания и как да изберете цвят

 • Диаграмата на Fitzpatrick
  Диаграмата на Fitzpatrick

  Цветове и пигменти: При микроблейдинга се избира цветовият пигмент, който най-добре съответства на цвета на косата, очите и тона на кожата на клиента. Диаграмата на Fitzpatrick помага да се определи как кожата може да реагира на слънцето, за да се избере правилният пигмент.

 • Форма на веждите: Измерва се формата на веждите със специален инструмент, така че да се създаде най-подходящата и индивидуална форма за всеки клиент.
 • Форма на веждите
  Форма на веждите
 • Продължителност: В зависимост от типа на кожата, микроблейдингът може да издържи от 12 до 18 месеца. Мазната кожа обикновено задържа пигмента по-кратко време.
 • Усещане: Процедурата не е болезненa благодарение на предварителната обезболяваща обработка.
 • Времетраене: Въпреки че целият процес може да отнеме около 2 часа, голяма част от това време се отделя за изтръпване.
 • Премахване: Микроблейдингът може да бъде премахнат, като не оставя следи или промяна на цвета на кожата.
 • Промяна в цвета: Веждите могат да изглеждат по-тъмни в първите 7-10 дни, което е нормална част от процеса на възстановяване.

Препоръки преди и след процедурата:

Преди процедурата:

 • Не скубете или третирайте веждите си по никакъв начин за една седмица.
 • Избягвайте слънчевите бани и солариума за две седмици.
 • Не правете лицеви процедури или пилинги за две седмици.
 • Спрете ретинол или витамин А за един месец.
 • Не тренирайте в деня на процедурата.
 • Избягвайте ботокс за три седмици.
 • Не приемайте рибено масло или витамин E за седмица.
 • Не оцветявайте веждите си за три дни преди процедурата.

Какво да правите в деня на процедурата по микроблейдинг

На деня на процедурата по микроблейдинг на веждите:

 • Избягвайте алкохола 24-48 часа преди вашата процедура.
 • Не консумирайте кафе 2 часа преди процедурата.
 • Не приемайте аспирин или ибупрофен за 24 часа.

След процедурата, в продължение на седмицата:

 • Измивайте веждите си внимателно с вода и антибактериален сапун два пъти на ден.
 • Не използвайте киселини или ексфолианти за почистване.
 • Нанасяйте малко количество кокосово или шипково масло два пъти на ден.

След процедурата има и определени препоръки и ограничения:

 • Сменете калъфката на възглавницата.
 • Не скубете и не правете процедури по лицето, включително ботокс, за 4 седмици.
 • Избягвайте физически упражнения и директно излагане на слънце за 1 седмица.
 • Не прекарвайте дълго време под горещ душ и избягвайте плуването за 10 дни.
 • Не слагайте грим на веждите и не използвайте продукти за грижа за кожата върху тях докато се изцелят.
 • Имайте предвид, че процесът на микроблейдинг завършва след втората корекционна сесия.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.