неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Оцет – Топ приложения които не знаете !

Приложения на оцета… в дома

Почистете Компютърната Техника

Компютрите,принтерите, факс машините и другото офис оборудване ще работи по-добре, ако по него няма прах. Изключете уредите, преди да започнете да ги чистите. В купа смесете равни части бял винен оцет и вода. Навлажнете с разтвора чиста кърпа, после го изстискайте възможно най-добре и започнете да бършете. Дръжте подръка няколко клечки за уши, за да достигате да напластяванията от мръсория в труднодостъпните места, например по клавиатурата.

Почистете Компютърната Мишка

Ако компютърната мешка е с топче, което се изважда, я почистете с разтвор от равни части оцет и вода. Първо махнете топчето от долната страна на мишката, като завъртите капачето. Използвайте потепена в разтвора кърша, която изстискайте и после избършете топчето и самата мишка, за да отстраните пръстовите отпечатъци и мръсотията. С навлажнена клечка за уши почистете напластяванията в кухината за топчвето и изчакайте няколко часа, преди отново да го плъхнете на мястото му.

Измийте Щорите на Прозореца

Почиставането на ребрата на щорите няма да е истиснки мъчение, ако използвате (метода на бялата ръкавица). Дръжте наблизо съд с чиста вода, в който от време на време изплаквайте ръкавицата.

Изтъркайте Хрома и Неръждаемата Стомана

За да почистите инсталацията от хром или неръцдаема стомана, я напръскайте леко с наразреден бял винен оцет посредством бутилката с пулверизатор. Изтъркайте с мека кърпа и повърхностите ще засияят.

СЪВЕТ*когато купуваме оцет

Оцет се предлага в забележително много разновидности-съществуват балсамов,газиран,оризоввинен и яболков оцет- а както остава за размера на бутилките. За домакински цели обаче се предпочита обикновен дестилиран бял винен ожет, който е най-евтин, а можете да го купувате и в големи опаковки, за да спестите още пари. По практичност малко след него се нарежда ябълковият оцет, който има широко приложение в кулинарията и като лечебно средство. Всички останали видове оцет трябва да се използва  само за приготвяне на храна.

Отпушете и Ароматизирайте Канала

Комбинацията от оцет и сода бикарбонат е една от най-ефикасните за отпусщване и ароматизиране на канализацията. Освен това има много по-меко действие върху самите тръби, а и върху портфейла ви, отколкото готовите препарати.

За да изтича по-бързо водата в канала, сипете първо 100 г сол, после 400 мл врял оцет, впоследствие пуснете горещата,а накрая-студената вода.

Избършете Плесента

Ако желаете да остраните петната от плесен. Първо пробвайте с бял винен оцен.При по-малки петна разредете оцета със същото колочество вода. Долната страна на климите и пътеките няма да плесенясва, ако я напръскате с бутилката с пълвиризатор, пулна с неразреден бял винен оцет.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.