неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Полезно приложение на сламки за пиене – Топ приложения които не знаете !

Подбрали сме интересни и полезни приложения на сламките за пиене – как можете да използвате сламките за пиене в бита и в ежедневието.

Сламки за пиене интересно

Не Заплитайте Верижките на Бижутата

Ако не внимавате,фините сиджирчета на висулките и медальоните се заплитат и  усукват неспасяемо.За да не става това,пъхнете верижката в сламка за пиене (около 2 пъти по къса от бижуто) и я закопчайте, преди да я преберете. 

Подравнете цветята 

Подредете съвършено букета дори когато някои от цветята не са с достатъчно дълги – пъхнете стъблата в сламки за пиене, които подкъсете, колкото е нужно, и ги сложете във вазата.

Изливайте по-лесно кетчупа

Очакването понякога е хубаво нещо, но още по-хубаво е да сипете кетчупа върху хамбургера или закуската, докато са още горещи. Ако той обаче упорито отказва да напусне шишето, пъхнете вътре сламка за пиене и разбъркайте леко.

Забавлявайте се със сапунени мехури

Пробвайте евтина лесна игра, която е подходяща и за голяма група деца – срежете под остър ъгъл краищата на няколко сламки за пиене и напълнете плитък съд с течен препарат за миене на съдове и малко вода. Потопете сламките в разтвора и духнете през несрязания край. Всички деца ще бъдат очаровани от образувалите се сапунени мехури.

Нахлузете върху шнуровете на играчките

Всички малки деца обичат играчките, които се задействат с шнур, но може да прекарате цял ден в разплитане на възлите, които един малчуган винаги успява да заплете.

Различни сламки за пиене

Пъхнете шнура в една или повече сламки за пиене и той няма да ви създава проблеми.

Пригответе подправките за път

Ако се налага да консумирате по-малко сол и се нуждаете от алтернатива, когато се храните навън, или пък ви трябват сол и пипер, с които да подправите опакования сандвич или салатата, преди да ги консумирате, в сламки за пиене лесно ще пренасяте малки количества сухи подправки.Прегънете единия край на сламката и го залепете с тиксо, напълнете я и прегънете и запечатайте и другия край. За да не се навлажнят подправките, използвайте пластмасови сламки.

ЗНАЕТЕ ли,че…

Опитите да се получи съвършено студен коктеил от бърбън и мента са причина за изобретяването на сламката за пиене.Това питие се сервира изстудено, защото,когато се затопли, ароматът му  отслабва. При хващане на чашата в ръка съдържанието и се загрява,затова по традиция коктейлът се пиел през естествени сламки от кух стрък тревисто растение, обикновено ръж.От нея обаче сиропът придобивал нежелателен привкус на трева. През 1888 г. Марвин Стоун, производител на хартиени цигарета, изобретява хартиените приспособления, Стоун осъзнава, че разполага със сензационен нов продукт.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.