петък, юни 2, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

10 Идеи за подарък за абсолвент

Изборът на подарък за абсолвент може да зависи от множество фактори, като например лични предпочитания, вашият бюджет и връзката ви с този човек. Завършването на висше образование е важна стъпка в живота на студента и обикновено се отбелязва с тържественост и радост. Този ден е символ на усилията и постоянството на студента и представлява важна промяна в неговия живот. Ето и нашите 10 предложения за подарък на вашият близък :

 1. Персонализирана дипломна рамка – подарете му специален начин да запази спомена за труда, който е вложил в образованието си. Може да добавите цветовата гама и лого на университета, снимка от деня на дипломирането и подходящ цитат например мото или друго.
 2. Книга от неговия любим автор – ако знаете какъв е неговият любим писател, можете да му подарите книга от него, която може да го вдъхнови да постигне повече. Също така може да направите и подарък книга за личностно развитие което да спомогне за развитие в определена сфера като например :“7 навика на високоефективните хора“ от Стивън Р. Кови – тази книга представя основните навици на успешните хора и как можем да ги приложим в живота си.

  „The Magic of Thinking Big“ от Дейвид Шварц – тази книга насърчава читателите да използват силата на мисълта за да постигнат целите си и да променят негативното си мислене.

  „Self-Confidence Formula“ от Наполеон Хил – тази книга е класическо произведение за личностно развитие и представя как можем да изградим увереност в себе си, за да постигнем повече успех в живота.

  „The Inevitable“ от Кевин Кели – тази книга представя как можем да открием и използваме скритата в нас креативност, за да постигнем повече успех в работата и личния живот.

 3. Пътуване – ако искате да направите един изключителен и по-различен подарък, може да изберете пътуване към място, където винаги е искал да посети. Някой предложения за това може да включват :  Обиколка на Западна Европа – може да посетите Франция, Белгия, Холандия, Германия, Швейцария, Австрия и Италия. Това е страхотен начин да видите някои от най-красивите градове и забележителности в Европа. ; Екскурзия до Скандинавия – посетете Норвегия, Швеция, Финландия и Дания и открийте красивите пейзажи, ледените полярни кръгове, градовете с модерна архитектура и много други. ; Екскурзия до Иберийския полуостров – посетете Испания и Португалия и открийте най-красивите плажове, крепости, замъци и градове, изпълнени с история и култура.Обиколка на Италия – посетете Рим, Флоренция, Венеция и Милано, за да се насладите на италианската кухня, култура и архитектура. ; Екскурзия до Източна Европа – посетете Чехия, Унгария, Полша и Румъния и открийте красиви градове, катедрали, замъци и музеи. ; Екскурзия до Гърция и Турция – посетете Атина, Солун, Истанбул и други красиви градове и открийте археологически обекти, плажове, музеи и култура на тези двете древни държави.
 4. Подарък ваучер за покупки – ако не сте сигурни какво точно иска абсолвентът, можете да му подарите ваучер, който да използва за пазаруване на негов избор.
 5. Персонализирана чанта за лаптоп – за да може да пренася лаптопа си безопасно и със стил.
 6. Курс за обучение – ако искаш да помогнеш на абсолвента да продължи да развива уменията си, можеш да му подариш курс за обучение в неговата област. Това може да е курс свързан с неговата специалност – например – бизнес, предприемачество или друг насочващ го в нова област – например дигитални услуги и др. Добър старт е и сайта – Udemy Който предлага много добри цени за различни дигитални курсове.
 7. Електронна книга – ако абсолвентът е любител на технологиите, можеш да му подариш електронна книга, която да му помогне да продължи да чете и да учи. Големите сайтове вече предлагат редица електронни книги на български език.
 8. Стилен часовник – за да изразиш уважението си към това, което е постигнал, можеш да му подариш стилен и изискан часовник. Не е нужно да е скъп, може да намерите и различни модели на достъпни цени особено от сайтове тип outlet, които предлагат модерни и стилни модели на по-добра цена.
 9. Умна камера – ако иска да запази спомените си от годините на учене, можеш да му подариш умна камера, с която да заснема най-важните моменти.
 10. Технологичен подарък – например лаптоп чанта, външен твърд диск, безжични слушалки или умен часовник. Тук има много сайтове от които да черпите идеи, може да потърсите и по-уникален подарък тип Kickstarter които предлагат най-различни иновативни продукти.

Завършването на висше образование е момент, който студентите ще помнят завинаги и обикновено се свързва с много емоции и незабравими преживявания. Той е и началото на нов етап в живота на студента, като той се насочва към кариерата си и започва да прилага знанията и уменията, които е придобил по време на учебния процес, ето защо и подходящият подарък ще накара вашият близък човек да се почуства още по-специален. Допълнителни съвети и идеи за подаръци може да откриете и на : Топ 10 идеи за подарък на абсолвент

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.