петък, септември 15, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

5 причини поради които кучетата отказват да се хранят

Кучетата могат да откажат да се хранят по много причини. Не можем да не се тревожим, когато кучето ни отказва да яде. Загубата на апетит при вашия четириног приятел е често срещан признак за много здравословни проблеми, така че не трябва да пренебрегвате знаците, с които вашият космат приятел се опитва да ви каже, че нещо не е наред с него. Важно е да не се паникьосвате, защото освен че са индикация за специфично медицинско състояние, промените в хранителните навици на кучето често могат да бъдат причинени от по-невинни фактори, свързани с околната среда, рутинни промени и т.н. Разбира се, ако домашният любимец не докосва храната си, но продължава да пие вода, най-добрият съвет, който можем да дадем на всеки собственик на домашен любимец, е да го заведе на ветеринар. Ето няколко общи причини:

  1. Болест: Кучетата могат да загубят апетита си, когато са болни. Ако забележите други симптоми като повръщане, диария или летаргия, е важно да посетите ветеринарен лекар.
  2. Стрес: Кучетата могат да изпитват стрес поради промяна в околната среда, семейството или режима на хранене. Ако в дома има от скоро новородено бебе, ново куче или нов домашен любимец, това може да причини стрес за кучето и да го  накара да откаже да яде.
  3. Избирателност: Кучетата могат да имат претенциозен вкус и да откажат да ядат определена храна. Може да се наложи да изпробвате различни марки и видове храна, за да намерите коя е най-подходяща за кучето Ви.
  4. Прекалено много лакомства: Ако кучето получава много допълнително много лакомства между храненията, това може да намали апетита му. Може да се наложи да намалите броя на тези „лакомства“ или да ги давате след храненето.
  5. Здравословни проблеми: Кучетата могат да имат проблеми със зъбите, които да правят яденето болезнено. Те също могат да имат алергии или чувствителност към определени храни, което да накара кучето да откаже да яде.

Ако кучето продължава да отказва да яде в продължение на повече от ден или два, е важно да се консултирате с ветеринарен лекар, за да се изключат здравословни проблеми. Допълнителни съвети ще намерите и в темата тук  : Защо кучето отказва да се храни?

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.