неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Алуминиевото Фолио – Топ приложения които не знаете !

… В дома

Повишете Коефициента на Полезно Действие на Радиаторите

Ето прост начин да затоплите помещенията с радиатори, без да похарчите и стотинка повече за газ, парно или ток. Зад  радиаторите направете рефлектор за топлината, като залепите плътно алуминиево фолио за парче  картон, с  лъскавата страна навън. Топлинните вълни ще се отразяват от фолиото към стаята, вместо да се поглъща от стената зад радиатора. Ако радиаторите са закрити, бихте могли да закрепите малко фолио под горната част на капака.

Предпазете  Мебелите от домашните любимци

Ако кучете или котката обичат да скачат върху новия диван, сложете отгоре парче алуминиево фолио. След като виднъж се опита да се настани върху шумящото фолио, животното едва ли ще  го сметне за удобно място за дрямка.

Запазете Матрака на Детското Легло

Всички родители, дори и на най-послушните деца, знаят, че малчуганите понякога правят бели. За да запалите матрака и без найлонова покривка, поставете няколко своя алуминиево фолио по ширината му. Покрийте с голяма плажна кърпа и отгоре застелете с калъфа на матрака и чаршафа.

Прикрийте Захабените Части на Огледалото

Понякога подобни участъци по старото огледало допринасят за чара му, но често го загрозява. Дребните недостатъци по повърхността могат да бъдат лесно замаскирани, като отзад се сложи малко алуминиево фолио с лъскавата част навън. Закрепете го върху покриващия слой на огледалото  или към рамката с помощта на тънки ленти тиксо, но не залепяйте фолиото за самото огледало.

Полирайте Бижутата

За да излъскате  потъмнелите накити, застелете малка купа с алуминиево фолио. После ги изплакнете добре и изсушете със сешоар. Тази процедура се основава на химическа реакция, позната като йонообмен, с помощта на която можем да почистваме и сребърни  прибори.

Наточете Ножицата

Питали ли сте се как да оползотворите малките парчета фолио? Наточете затъпената ножица. Изгладете фолиото с ръка, ако е нужно, нагънете го на няколко пласта и започнете да режете с ножицата. Ще постигнете целта си, ако направите това седем-осем  пъти.

ЗНАЕТЕ ли, че…

Чудили ли сте се защо алуминиевото фолио  има лъскава и матова страна? Отговорът се крие в начина на производство. Двата сребристи нюанса се получават при последния етап на валцовата преса. Лъскавата страна отразява по-добра  светлина и топлината, но когато става дума за опаковане на храната или застилане на грила, и двете са еднакво подходящи.

Преместете Лесно Мебелите

За да плъзгате по-лесно масивните мебели по пода, поставете парченца фолио под краката им. Матовата страна на фолиото трябва да е обърната надолу, тъй като тя е по-хлъзгава от лъскавата част.

Закрепете Разхлабителите се Батерии

Ако фенерчето, уокменът или електрическата играчка прекъсват, проверете отделението за батериите. Пружините, които придържат батериите, се отпускат с времето и не правят добър контакт с тях. Нагънете малко алуминиево фолио, за да направите уплътнение, достатъчно дебело да запълни пролуката. Пъхнете го между батерията и пружината.

Предпазете Очилата си от Боята за Коса

Понякога ви се иска да почетете книга, докато чакате боята за коса да подейства. Но не можете да го направите без очила, а  ако ги сложите, те ще се изцапат. Проблемът ще се разреши, ако увиете рамката с алуминиево фолио.

Почистете Камината

Существува лесен начин да отстраните пепелта от камината. Сложете два пласта плътно  алуминиево фолио на дъното и или под решетката за дърва. На  следващия ден или когато сте  сигурни, че камината е изстинала, просто  навийте фолиото и го изхвърлите или което е още по-добре използвайте пепелта.

…при пране

Изгладете По-бързо Дрехите

 Когато гладите, голяма част от топлината на ютията се поглъща от дъската за гладене, затова понякога се налага да минавате по дрехата няколко пъти, докато отстраните гънките. За да ускорите процеса, поставете алуминиево фолио под калъфа на дъската. То ще отразява обратно топлината през дрехата и така ще я изгладите по-лесно.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.