Полезно - приложения - домакински ръкавици

Домакински ракавици

Публикувано на

Полезно - приложения - домакински ръкавициОтвърнете упорит капак за буркан

Ако не можете да свалите капака за буркан с конфитюр или туршия, сложете гумени ръкавици и го захванете по-здраво. 

Направете леден компрес

Ако на мига ви е необходим студен компрес, запълнете с лед гумена ръкавица. Завържете отвора с ластик, за да не капе вода впоследствие. Когато компресът вече не ви трябва, обърнете наопаки ръкавицата, за да изсъхне. 

Прехвърляйте бързо листовете

Отрежете показалеца на стара гумена ръкавица и ще имате идеален напръсник, с койте бързо ще можете да прехвърляте натрупани накуп листове. 

Направете здрави ластици

За да се сдобиете с много здрави ластици, нарежете чифт стари хумени ръкавици. Направете хоризонтални прорези в пръстите за по-малките ластици, а в широката част на ръкавицата – за по-големите. 

Използвайте латексови медицински ръкавици за по-сигурна защита

Ако ръцете ви измръзват при работа в градината, при миенете на колата или по време на други занимания на открито, дори и да носите обикновени или домакински ръкавици, сложете под тях чифт латексови медицински ръкавици. Те изолират добре и ръцете ви ще останат топли. 

Избършете праха по дребни вещи

За да почистите праха върху стъклени фигурки за животни или други крехки предмети,сложете възможно най-меки платнени ръкавици и с пръсти избършете много внимателно всяка вещ. 

Почистете праха от полилея

 Ако полилеят е покрит с паяжини и прах последвайте следната безотказна препоръка. Накиснете стари платнени ръкавици в препарат за миене на прозорци. Нахлузете ги и ще избършете безпроблемно блестащите кристали. 

Отстранете котешките косми

Ето бърз и лесен начин да почистите тапицерията от котешки косми. Сложете гумени ръкавици и ги навлажнете. Щом разтъркате плата, власинките ще полепнат по гумата. Ако се притеснявате, че мебелите ще  се намократ, първо пробвайте върху някое назабележимо място.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *