неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Домакински ракавици – Топ приложения които не знаете !

Полезно - приложения - домакински ръкавициОтвърнете упорит капак за буркан

Ако не можете да свалите капака за буркан с конфитюр или туршия, сложете гумени ръкавици и го захванете по-здраво. 

Направете леден компрес

Ако на мига ви е необходим студен компрес, запълнете с лед гумена ръкавица. Завържете отвора с ластик, за да не капе вода впоследствие. Когато компресът вече не ви трябва, обърнете наопаки ръкавицата, за да изсъхне. 

Прехвърляйте бързо листовете

Отрежете показалеца на стара гумена ръкавица и ще имате идеален напръсник, с койте бързо ще можете да прехвърляте натрупани накуп листове. 

Направете здрави ластици

За да се сдобиете с много здрави ластици, нарежете чифт стари хумени ръкавици. Направете хоризонтални прорези в пръстите за по-малките ластици, а в широката част на ръкавицата – за по-големите. 

Използвайте латексови медицински ръкавици за по-сигурна защита

Ако ръцете ви измръзват при работа в градината, при миенете на колата или по време на други занимания на открито, дори и да носите обикновени или домакински ръкавици, сложете под тях чифт латексови медицински ръкавици. Те изолират добре и ръцете ви ще останат топли. 

Избършете праха по дребни вещи

За да почистите праха върху стъклени фигурки за животни или други крехки предмети,сложете възможно най-меки платнени ръкавици и с пръсти избършете много внимателно всяка вещ. 

Почистете праха от полилея

 Ако полилеят е покрит с паяжини и прах последвайте следната безотказна препоръка. Накиснете стари платнени ръкавици в препарат за миене на прозорци. Нахлузете ги и ще избършете безпроблемно блестащите кристали. 

Отстранете котешките косми

Ето бърз и лесен начин да почистите тапицерията от котешки косми. Сложете гумени ръкавици и ги навлажнете. Щом разтъркате плата, власинките ще полепнат по гумата. Ако се притеснявате, че мебелите ще  се намократ, първо пробвайте върху някое назабележимо място.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.