неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Доматен сок – Топ приложения които не знаете !

Полезно приложение - доматен сокАроматизирайте пласмасови кутии

За да неутрализирате неприятната миризма на пластмасова кутия, сипете доматен сок върху гъбата и избършете вътрешността.После измийте съда и капака в топла сапунена вода, подсушете ги добре и ги сложете поотделно във фризера за няколко дни. Кутията вече няма да мирише и ще можете да я използвате отново. 

Отстранете миризмата в хладилника

Ако заради спиране на тока храната в хладилника се е развалила, отърсете се от неприятната миризма с помощта на малко доматен сок. Щом изхвърлите негодните продукти, избършете добре вътрешността с гъба или кърпа, потопена в концентриран доматен сок. Изплакнете с топла сапунена вода и подсушете. Ако все още има лека миризма, повторете процедурата или пък вместо доматен сок използвайте оцет. 

Върнете цвета на русата коса

Ако сте с руса коса, знаете,че понякога след плуване в басейн с хлорирана вода косата ви придобива грозен зеленикъв оттенък.За да върнете оригиналния и цвят, нанесете неразреден доматен сок, покрийте главата с шапка за баня и изчакайте 10-15 минути. После изплакнете обилно с вода и коста ви ще е възвърнала предишния си цвят. 

Облекчете възпалено гърло

За да успокоите временно дразненето от болно гърло, направете гаргара с разтвор от 100 мл доматен сок, 100 мл гореща вода и около 10 капки сос с лют пипер. 

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.