неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Кутии от прясно мляко – Топ приложения които не знаете !

Приложения - кутия от млякоНаправете ледени блокчета за тържеството

Охлаждайте питиетата за барбекюто или тържеството с ледени блокове, получени  с помоща на празни кутии от прясно мляко. Изплакнете опаковките, напълнете ги с вода и ги пъхнете във фризера. Щом се наложи да добавите лед в купата с пунш, просто разкъсайте импровизираната форма, но ако искате да използвате леда за студен компрес, не остстранявайте кутията.

 Измайсторете релефна свещ

Ето как ще направите релефна свещ с орнаменти. Намажете вътрешността на кутия от прясно мляко с малко мазнина, сложете в средата висока свещ,която фиксирайте, разтапяйки малко восък в основата и и напълнете кутията с кубчета лед. Сипете отгоре горещ  восък, а щом изстине, разкъсайте кутията. От разтопения восък по свеща ще са се образували красиви дантелени нишки.

 Направете импровизирана писта за боулинг

Поиграйте боулинг вкъщи, като вместо кегли използвате празни кутии от прясно мляко или сок. Иплакнете ги и изчакайте да изсъхнат. Направете десет кегли от  по две кутии с еднакъв размер, като пъхвате една  в другата и леко я стискате, за да влезе. Разположете ги в дъното на антрето и нека децата хвърлят по тях топка за тенис, за да отбележат стайк или спеър.

 Засейте семената

Зазмерът на кутиите от прясно мляко е идеален за засяване на семена. Отрежете горната половина на кутията, на дъното пробийте дупки, напълнете я с обогатена почва и засейте семената, както е указано на пакечетата.

 Оградете зеленчуците в градината

С празни кутии от прясно мляко осуетете набезите на плужеците и охлювите към младите доматени насаждения. Отрежете горната и долната част на кутиите и в размекнатата пръст ги забийте около стръковете, когато ги засаждате.

 Събирайте хранителни остатъци за тор.

Дръжте подръка край кухненската мивка празна кутия от прасно мляко, в която събирате хранителни остатъци за тор.

 Използвайте като бояджийски съд за еднократна употреба

Ако се налага да минете с четка нещо дребно и не желаете да разнасяте из къщи голяма опаковка с боя, решението се крие в празната кутия от прясно мляко. Отрежете горната и част и сипете вътре необходимото количество. Щом приключите с боядисването, изхвърлите кутията.

 ЗНАЕТЕ ли,че

Собственикът на фабрика за детски играчки Джон Ван Уърмър не съжалил, че е разлял млякото, когато една  сутрин през 1915г. изпуснал бутилката на пода.Напротив, това го вдъхновило да патентова хартиена кутия за прясно мляко, която нарекъл Пюър Пак. Отнело му 10 години да усъвършенства машината, която покрива хартията с парафин и запечатва опаковката с костен туткал. Първите кутии с парафиново покритие не въодушевили особено тогавашния потребител и нямали нищо общо с днешните, но понастоящем ежегодно се продават около 30 милиарда.

 Хранете птиците зиме

За да приготвите вкусно зимно лакомство за пернатите гости в градината, смесете в празна кутия от прясно мляко разтопена мас и семена за птици. Най-добрата е околобъбречната говежда лой, която ще набавите от месарницата. За да приготвите лакомството, я нарежете или  натрошете и я  загрейте на слаб огън, за да се стопи. После я прецедете в кутията през тензух. Добавете семената за птици.Пъхнете парче канап в сместа, докато е още топла.Този деликатес е само за студено  или хладно време. Щом температурата превиши 20 градуса, лойта гранясва и се разтапя.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.