събота, септември 16, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Какви периодични грижи изискват сребърните бижута

Обеците, гривните или колиетата могат да подчертаят изискано вашата женственост, но те самите заслужават минимални усилия за тяхната поддръжка

Околната среда оказва своето въздействие върху бижутата, които обичаме да носим, независимо дали ги слагаме в ежедневието си или при официални поводи. Със сигурност те успяват да подчертаят женствеността по изискан начин, но заслужават и усилия от наша страна, за да запазят своето отлично състояние.

Ето как да се грижите за вашите дамски сребърни гривни, обеци и колиета:

Редовно почистване

То безспорно е наложително и не се притеснявайте, няма да робувате толкова на своите накити, а само трябва да отстранявате внимателно натрупаните замърсявания и прах. Това може да става с помощта на мека кърпа от естествена материя.

Възвръщането на блясъка им е лесна задача, а ако все пак искате да ги изсветлите, сложете ги за кратко в разтвор от сода и оцет или лимонов сок, накрая завършете процедурата с кърпата.

Внимателно с водата

Всъщност водата може да се окаже рисков фактор за украшенията от сребро. За предпочитане е да ги сваляте, когато влизате в банята за душ. Разбира се, че изключенията няма да доведат до сериозни проблеми, особено ако след това старателно ги подсушавате.

При влизане в басейн обаче махнете бижутата, тъй като хлорът е химикал, който може да ги оцвети и увреди. Ако сте забравили да го направите, задължително ги изплакнете и почистете накрая.

Морската и минералната вода също има негативен ефект върху среброто. Възможно е да се наложи да потърсите намесата на професионалист, за да възвърнете първоначалния им вид.

Ролята на козметиката

Тя е чудесна за кожата ви, но не и за находките от кутията ви със съкровища. Лосионите за тяло, продуктите за коса и парфюмите водят до потъмняване на благородния метал или до изчезване на техния блясък.

Не може да си позволите подобно разочарование, затова внимавайте, когато нанасяте козметика и заобикаляйте зоните, в които стоят накитите ви.

Обичайни навици

След прибиране у дома, може веднага да свалите бижутата или да си създадете ритуал това да се случва преди лягане. Докато спите нощем, по-добре да не си причинявате дискомфорт, а и да не рискувате да ги деформирате.

Същите съвети важат при пране с почистващи препарати, миене на чинии и цялостно, като предпазна мярка в домакинските дейности.

Желателно и да сте без тях и когато практикувате активна физическа тренировка, в зала или на открито.

А къде прибирате скъпоценностите си?

Нека да са в кутия, специално за тях, която не пропуска въздух и директна слънчева светлина. 

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.