събота, септември 16, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Ревю и данни за XIAOMI MI BAND 7 – Видео

Нека разгледаме по-отблизо основните подобрения в Xiaomi Mi Band 7. Първата съществена разлика между Mi Band 7 и неговия предшественик е по-големият AMOLED дисплей. Гривната е с 1,62-инчов панел. Както твърди производителят, зрителната площ е увеличена с 25%. Плътността на пикселите е 326 PPI. Разделителната способност на екрана е 192 x 490 точки. Яркостта може да достигне до 500 нита, като е възможно ръчното ѝ регулиране.

Различни циферблати

Устройството предлага повече от сто нови циферблата, включително анимирани. Между другото, анимациите са много по-хубави и плавни. Като цяло Xiaomi Mi Band 7 има дизайн, подобен на този на Mi Band 6. Корпусът е водоустойчив до стандарт 5 ATM. Каишките са изработени от хипоалергенен силикон, корпусът е от поликарбонат, а катарамата е от алуминиева сплав.

Цялостно проследяване на здравето

Mi Band 7 предлага цялостно проследяване на здравето. Той следи денонощно сърдечния ритъм, насищането на кръвта с кислород, нивата на стрес и качеството на съня. Момичетата също могат да отбелязват менструалния си цикъл. Устройството предупреждава потребителя с вибрационен сигнал, когато наситеността на кръвта със SpO2 е твърде ниска. Тази функция ще помогне на алпинисти или професионални бегачи.

120 различни режима за тренировка

Xiaomi е подобрила и фитнес компонента на Mi Band 7. Той поддържа 120 режима на тренировка, които включват разнообразни физически дейности – от бягаща пътека до каране на скейтборд, четири професионални спортни режима, автоматично разпознава кога потребителят е започнал тренировка и ще предлага възможност за съревнование с приятели. Устройството проследява броя на изразходваните калории, предоставя статистически данни за сърдечния ритъм по време на тренировка и др. Това ви позволява да направите тренировката си по-ефективна и да изгорите възможно най-много мазнини. Използва се новият Bluetooth 5.2, който подобрява комуникацията. Mi Band 7 се предлага в две версии: с и без NFC.

Батерия

Фитнес гривните Xiaomi Mi Band винаги са имали впечатляващ живот на батерията и Mi Band 7 не е изключение. Производителят обещава до две седмици живот на батерията при нормална употреба и около 9 дни при активиране на всички функции. Устройството е снабдено с литиево-йонна батерия с капацитет 180 mAh. Ако не използвате функции, които консумират енергия, като измерване на нивата на кислород в кръвта или наблюдение на стреса, Mi Band 7 ще запази батерията си по-дълго.

 

Mi Band 7 показа съвсем нова функционалност и изненада приятно с по-голям дисплей, като същевременно запази яснотата на достойно ниво. Това е евтина фитнес гривна, която ще ви помогне да достигнете нови върхове в спорта.

Основният недостатък на устройството е липсата на GPS. По други параметри устройството надминава своите предшественици и с право може да заеме мястото на най-добрия модел фитнес тракер от Xiaomi. Той ще бъде полезен както за професионални спортисти, така и за обикновени потребители.

 

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.