петък, декември 2, 2022
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Кратко ревю и преглед на XIAOMI 12 PRO

XIAOMI 12 PRO вече е на пазара. Реално се предлага в в три конфигурации: 8GB/128GB, 8GB/256GB и 12GB/256GB.

Смартфонът беше представен в края на декември 2021 г. в Китай, а Xiaomi пусна устройството на световните пазари на 15 март 2022 година. Производителят го предлага на избрани пазари в Европа, Близкия изток, Югоизточна Азия, Африка и Латинска Америка.

Този смартфон е нещо уникално.

Xiaomi сега е третият по големина производител на телефони в света и това се дължи пряко на бюджетното доминиране на марката.

Малко факти! Серията Redmi Note има продадени над 240 милиона бройки само през последните пет години, но с нарастващото съперничество в тази категория от страна на Realme, Xiaomi се фокусира малко повече върху нивата от среден и висок клас.

Смяната започна преди няколко години с представянето на Mi 10 Pro. Устройството беше първото на компанията Xiaomi, което включваше 108MP камера. Тази тенденция продължи миналата година със серията Mi 11. Наистина Mi 11 Ultra по-специално беше един от най-добрите телефони на годината.

2022 година се оказва преломна.

Xiaomi през 2022 г. явно е преосмислила случващото се от последните две години, за да предостави флагман, който може храбро да се изправи срещу Galaxy S22+ и Find X5 Pro. Резултатът е XIAOMI 12 PRO DUAL SIM 256GB 8GB RAM, който изкушава потребителите с много примамливи функции, включително три 50MP камери на гърба, 120W бързо зареждане и смел нов дизайн. Несъмнено може да е конкурент на Samsung и OPPO.

Какво е особеното при този нов телефон?

Смартфонът XIAOMI 12 PRO DUAL SIM 256GB 8GB RAM се откроява от останалите в сектора по няколко причини. Ето какво го прави наистина толкова различен.

Най-новият флагман на Xiaomi има феноменални камери и ултра бързо зареждане. Но това не  е всичко. XIAOMI 12 PRO DUAL SIM 256GB 8GB RAM предлага смел дизайн с първокласен вътрешен хардуер, зашеметяващ 120Hz AMOLED екран с четири високоговорители и 120W кабелно / 50W безжично зареждане. Триото от 50MP камери на гърба правят страхотни снимки във всяка една ситуация. Определено този модел XIAOMI 12 PRO DUAL SIM 256GB 8GB RAM печели в много ключови области, а именно:

  • Превъзходен 120Hz QHD+ AMOLED екран
  • Фантастични камери
  • Най-нов хардуер
  • 120W кабелно / 50W безжично зареждане
  • Android 12
  • Невероятни четири високоговорители

Ето 2 много важни детайла, на които следва да се обърне специално внимание!

  • Дизайн.

XIAOMI 12 PRO DUAL SIM 256GB 8GB RAM има смел дизайн, с който се откроява. Смартфонът дава страхотно усещане в ръката.

Голямата промяна тази година е свързана с корпуса на камерата на гърба; основният обектив е подчертан на видно място в гигантски пръстен. Производителят избягва симетричния дизайн от миналата година.  Също и логото на Xiaomi е на гърба, който е покрит с матова текстура, която е приятна на допир. И в същото време предпазва от появата на петна, а извитите страни способстват за добро усещане в ръката. Самите бутони за захранване и сила на звука се намират вдясно. Устройството е високо и тясно, но има добро разпределение на теглото – не се усеща като телефон, който тежи 204 грама, или 9 грама повече от Galaxy S22+.

  • Екран.

Този път Xiaomi използва технологията LTPO 2.0 за панела, което позволява на екрана да се мащабира динамично от 120Hz до 1Hz въз основа на съдържанието. Предлагат се много възможности за персонализиране. Налични са три цветови режима: ярък, стандартен и оригинален цвят. И също така има възможност за превключване към DCI-P3 или цветовата гама sRGB. Налице е ръчно управление, тоест има възможност за настройка на цветовия баланс според личните предпочитания. Определено това е най-добрият екран на Xiaomi до момента.

Разбира се, че има още много детайли, за които може да се пише… Но изложеното до тук категорично поставя смартфона в ТОП листата на телефоните на китайския производител.

Очаквайте скоро и новия модел : Xiaomi 12

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.