петък, декември 2, 2022
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Хороскоп за утре – информация как се определя и къде да намерим най-точната прогноза

Всеки един от нас поне веднъж е бил любопитен и е искал да разбере какво ще му се случи през предстоящия ден или период. Дали в дадено направление ще му провърви или ще бъде увенчано с неуспех. Хороскопът ни дава възможност да се подготвим за това като имаме поне бегла представа в кои сфери ще ни върви, кои пък няма да са печеливши за нас и по този начин да знаем накъде да насочим силите и енергията си, а накъде е безпредметно.

Знаете ли какво представлява хороскопът и по какъв начин се изготвя той?

Самият смисъл на думата произхожда от латински (horoscŏpus) и в буквален превод означава „който наблюдава времето“. Хороскопът е цяла наука, но по-просто казано той представлява карта за прогнозирането, която е базирана на разположението на небесните тела и зодиакалните знаци в определен момент. Вярва се, че това има съществено значение върху съдбата и живота на всеки един човек. Хороскопът може да бъде индивидуален – изготвя се според личните данни на всеки един човек като ден, час и място на раждане. Зодиакалният хороскоп може да бъде и общ (за всички представители от определена зодия) като се дели на интервал от време – ден, седмица, месец или година. Съществуват и други видове хороскоп като например рожден хороскоп, който прогнозира съдбата на индивидуалната личност, без да изпада в строга конкретика, а по-скоро насоки.

Хороскоп за утре - зодиите

Най-често хороскопът се изготвя от автоматична компютърна програма, която се води от четири основни групи елементи – зодиакален знак, домовете, планетите и аспектите. Начинът, по който се комбинират тези четири елемента помежду си, образува астрологическа карта, по която може да предсказваме и предстоящия период.

Какво представляват тези четири елемента?

  1. Зодиакални знаци – всеки знае своя зодиакален знак, спрямо деня от годината, в който се е родил. Всеки знак си има и свой символ, с който се записва. Зодиакалните знаци са отговорни за някои от по-ясно изразените и не толкова черти от нашия характер.
  2. Домове – те се отбелязват с римски цифри. Всеки един от така наречените домове отговаря за определена житейска сфера и по този начин се конкретизират събитията в живота на човек.
  3. Планетите – според часът и датата на раждане на всеки човек, планетата се намира на различно място в небето и дава уникалност на личността и съдбата на всеки от нас.
  4. Аспектите – това са линиите, по които тече енергия на житейските влияния и те свързват планетите. Аспектите могат да бъдат добри, напрегнати или неутрални.

Най-разпространен сред масовия потребител, който вярва и се води по прогнозата на зодиакалния хороскоп е дневният такъв. Той се основава главно на астрономическия знак, движението на Земята по нейната орбита, както и положението на Слънцето спрямо звездите. Всичко това образува „карта“, по която специалистите могат да предсказват успеха и неуспеха на аспектите в нашия живот през предстоящия период. През своя път по еклиптиката Слънцето преминава през едва 13 от познатите ни до днес 88 съзвездия. 12 от тези съзвездия са така наречените зодиакални съзвездия – Риби, Овен, Телец, Близнаци, Рак, Лъв, Дева, Везни, Скорпион, Стрелец, Козирог и Водолей.

Какво ни показва дневния хороскоп?

Дневният хороскоп е насочен в няколко сфери като любов, здраве, работа и взаимоотношения. Той може да намерен изключително лесно от всеки, който пожелае да се информира. Почти всеки безплатен новинарски сайт предлага актуален дневен хороскоп, до който всички ние имаме достъп.

Съществуват и множество сайтове на изявени астролози, които също безплатно предлагат дневен хороскоп за всяка зодия. Колкото и да вярвате в силата на небесните тела не забравяйте – всичко е в нашите ръце и зависи от нас!

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.