вторник, март 21, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

4 лесни стъпки: Как да разпознаете добрия матрак?

Сънят е основен фактор за нашето състояние – здравословно, външен вид и капацитет за работа

Ако сутрин се събуждате и не се чувствате добре, имате болки в гърба, а настроението ви също не е на ниво – помислете за средата в спалнята. Пълноценната почивка е основен фактор, когато се стремим към здраве и спокойствие. Това ни гарантира и отличен капацитет за работа в натоварените делнични дни.

Инвестицията в качество по отношение на обзавеждане, интериор и задължителните удобства е не само безценна, но е и напълно оправдана във времето.

Магнифлекс матрак

Марка, доказала се на пазара, не само у нас, но и в световен мащаб, е безрискова покупка и потребителите могат да се доверят на традициите в опита и над 60-годишната история. На практика Magniflex са с вечна гаранция, което означава, че ще спите без притеснения, изцяло уверени в дълготрайността на модела.

Ето защо първата стъпка е да се насочите именно към производител, който има отношение към детайлите, като съчетава съвременните технологии и иновациите за максимален комфорт.

Индивидуални изисквания

На втори план идват именно те, тъй като добрият матрак е този, който отговаря на вашите очаквания.

Каква степен на твърдост ви създава достатъчна опора, без да води до напрежение? По какъв начин се чувствате приятно, когато отпуснете тялото си в леглото? Допада ли ви усещането за потъване, или предпочитате да е умерено? Има ли критерий, който е водещ при смяната на предишния продукт?  Отговорете си на тези въпроси и ги обсъдете с консултантите, за да стигнете сами до важните изводи.

Позата на сън

Тя също е индивидуална и обикновено има своите конкретни потребности. Затова и играе ключова роля, когато се идентифицират възможните опции при избора на матраци.

По корем, по гръб или на някоя от страните – това са основните варианти, с които да съобразите покупката си. Ако сте на една страна, гръбнакът и врата ви трябва да запазят правилна позиция, а бедрата и раменете да потънат до такава степен, че да се образува изравняване и поддържане на талията. В този случай матракът смекчава натиска в бедрата, раменете и другите зони, стига да е подбран според изискванията.

Хората, които спят по гръб, имат необходимост от модел, който да подкрепя естествената стойка на гръбнака. За тези по корем, предизвикателството е по-голямо, тъй като долната им част на гърба се нуждае от добра опора.  

 Размер и вид

Тук трябва да се съобразите с наличното легло или това, което планирате да поставите в спалнята. Препоръчително е матракът да пасва добре на конструкцията, за да не се създават рискови ситуации, особено когато се прави избор за детски продукт.

Следва финалното отсяване, според вида на изработката. Някои залагат на пружинни матраци, а други се привърженици на модерните с мемори пяна, съответстващи на контурите на тялото. Разбира се, преценката се влияе и от предвидения бюджет, което често не е маловажна причина.

А когато настъпи моментът, потопете се в богатството от предложения на https://matraci-ms.bg, за да се натъкнете на изгодни цени и подробна информация за артикулите на топ фирмите за матраци. 

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.