събота, ноември 27, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Малко известни неща за вегетарианството

За много вегетарианци въздържанието от месо не е само хранителен режим, но и житейска философия. Думата вегетарианец все по-често се асоциира с хармоничен от философска и морална гледна точка начин на живот, стремеж към по-съвършено съществуване и поддържане на добро здраве и тонус. Няма да разглеждаме различните видове вегетарианци, а по-малко известни аспекти на вегетарианството.

Леща и фъстъци = на пържолаМалко известни неща за вегетарианството

Човешкият организъм не може да извлече повече енергия и протеини от месото, отколкото от растителната храна , твърдят специалисти по хранен. Растителният свят е първичният източник на белтъчини, а месото вторичен.

Ценни протеини можем да си доставяме направо от бобовите, ядките , семената, които се усвояват много , по-лесно и пълноценно в сравнение с месото. Немски и шведски учени твърдят, че сиренето, фъстъците и лещата съдържат повече белтъчини, отколкото равностойно количество свинско месо или колбас.

Изследвания доказват, че много от болестите на съвремието се причиняват от прекомерната консумация на месо. Петър Дънов твърди, че най-чистата храна е житото. Според него в растенията има складирано много слънчева светлина и тя се превръща в жизнена енергия, когато се усвоява добре. Високото съдържание на растителни влакна в дневното меню помага на тялото да се освободи от токсините. А съдържанието на калий, магнезий и т.нар. фитонциди в плодовете и зеленчуците подсилва имунитета и ни прави устойчиви на болестотворни бактерии.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.