събота, ноември 27, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

10 най-големи грешки в обзавеждането

Прекаленото… е прекалено!

Декорирането на едно пространство цели да му придаде дълбочина и го персонализира. Претрупването му с мебели, предмети , аксесоари, възглавнички по пейките, сувенири по рафтовете и др. води до усещане за хаос и безпорядък. Правилото в случая е – изобилната украса да се сведе до минимум така, че тя да отразява вашата индивидуалност , но и да остава място за движение.

10 чести грешки при обзавеждането на дома

Копирането на мебелните салони

Копирането на салоните от списанията, магазините или рекламите не е желателно. Подреждането на мебелите в помещението е въпрос на естетика. То трябва да изразява вашия характер и личен стил. Невинаги е добре да имитирате напр. кухненския остров от илюстрациите. По-добре вложете своя идея в композицията на шкафчетата и другите уреди в кухнята.

Често допускани грешки при обзавеждане

Комплектите от меки подови килимчета

Комплектите от килимчета в банята и тоалетната са красиви, но сигрно сами сте се уверили колко са непрактични за ползване. Освен това , невинаги са в унисон с обстановката и мебелите в тези помещения.

Премного снимки по стените

Често е трудно да се избере кои от най-хубавите снимки да се окачат в стаята . Тогава опитайте да ги комбинирате в едно пано. Проблемът с изобилието от снимки, картини в рамки е ,че отвлича вниманието от стила на обзавеждане. Дори може да направи помещението непривлекателно.

Хитовете

Модните предмети  и аксесоари, които купуваме и после , когато повече не са актуални , се чудим къде да ги денем, балдахинът в спалнята , сувенирите , рекламни пепелници, лампи, календари са истинска „напаст“. Те най-често не се вписват в стила на дома ни.

Килимът в стаята

Грешка е когато той представлява един централен , плаващ „остров“ в салона или трепезарията, заобиколен от мебелите. Вместо това първо се уверете ,че килимът е достатъчно голям , за да го „вградите“ в композицията. Столовете, диванът , фотьойлите… трябва да го застъпват.

Хармонията е най-добрият избор

Нека всичко в стаята да бъде „в тон“ – цветовете на стените, дамаските на мебелите, подовите настилки… Най-добре е да се избере един основен базисе цветови нюанс, който да преобладава. На неговия фон се търсят акценти и детейли за разнообразяване на палитрата.

Осветлението

Качествено осветление в дома

Тук възможните грешки са много. Помещението може да е обилно или недостатъчно осветено, лампите – да се разположат неподходящо… Осветлението не е само функционално, а и декоративно. То трябва да придава дълбочина на пространството, да създава определена атмосфера в него, да се вписва в обособените кътове в интериора. Не маловажно е също да бъде икономично : може да се поставят датчици за присъствие , особено по коридорите.

Мебелите

Тук грешките се дължат на неподходящите им размери и тяхното разположение в помещението. Мебелите се избират за определено място при композиране на обзавеждането и в един стил. Възможно е той да се разнообрази само със старинни, антикварни мебели и предмети, които винаги са ценени.

Електрическите кабели

Проблем с кабелите по пода

Те са проблем , когато се прекарват по пода или се преплитат такива от компютри, електронните устройства и др. техника. Неестетичният им вид нарушава стила на обзавеждането. Има различни приспособления да се обединяват и „скриват“ , което е наложително и от съображения за сигурност!

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.