четвъртък, септември 14, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Полезни идеи за тонус и добро здраве

За да сме в добро настроение , трябва да се наспим. Денят ви трябва да започва спокойно и подредено. Да се протегнем с удоволствие. Това отпуска диафрагмата и гарантира дълбоко, равномерно дишане. Ако си позволим и спокойна закуска , ще се почустваме наистина отпочинали.

Здраве и тонус

Препоръчително е да си направим чай от канела, кардамон , карамфил и джинджифил. Канелата ухае приятно и отлично стимулира кръвообращението. Джинджифилът подпомага храносмилането и укрепва паметта, а кардамонът подобрява работата на сърцето.

Нека не забравяме ,че музиката е една от най-висшите духовни прояви. След движението тя е най-ефикасна . Не бива да я подценяваме и пренебрегваме с лека ръка. Музиката притежава способността да повишава енергията и тонуса на настроението. Тя стимулира производството на норадреналин в мозъка и затова е балсам за душата.

Усмивката прави чудеса. Когато тя е истинска , а не престорена , стимулира биохимията на радостта. Нашето лице е не само огледало на емоции, то може да ги провокира.

Трябва и да се движим. Стигат и 15 минутки разходка с по-бързи стъпки сред природата. Това помага за по-доброто настроение повече и от шоколад. Чрез движението вътрешната енергия се повишава и трае 1-2 часа, докато консумацията на шоколад води до по-високо напрежение след един час. Можете да прочетете и полезна статия на тема – защо да тренираме сутрин , и ще разберете ,че тренирането и движението наистина спомагат за добрия тонус и здраве.

Позитивно мислене. Позитивното мислене помага за цялостното релаксиране и разтоварване от тревогите и ежедневието. Когато в сърцето си се чустваме щастливи, тогава нищо не може да ни ядоса.

Неочаквана вакация – а защо да не изненадаме себе си и половинката си с една неочаквана ваканция , като по този начин си донесем допълнителни свежи и позитивни емоции. По този начин ще се заредим положително и ще се чустваме много по добре известно време. Добре е като начало да проверим кои са почивни дни 2013 и да обмислим ваканцията си и за какъв период от време можем да избягаме и дадем почивка на себе си и емоциите си.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.