събота, септември 16, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Професионално кухненско оборудване: ново или използвано

Ако сте ресторантьор, който ще открива своето първо заведение за хранене, то може би си задавате въпрос какво професионално кухненско оборудване да закупите: ново или вече използвано. Това е труден избор, защото опира до наличния бюджет.

Ето и съветите в тази сфера относно избора на професионално кухненско оборудване.

Първо е нужно да си изясните формата на новото заведение за хранене. Той определя кои ястия ще се приготвят в кухнята, което пряко влияе върху списъка с необходимото оборудване.

  • Най-често се откриват ресторанти, които могат да бъдат малки, средни и големи, луксозни или с достъпни, средни цени. Това определя и изискванията към оборудването в ресторанта.
  • Закусвални за бързо хранене. Задачата им е бързо и задоволително обслужване. Най-често са нужни тук различни скари, барбекю, фритюрници, микровълнова печка И, разбира се, кафе машини.
  • При откриване на кафене трябва да се акцентува на големия избор от напитки и сладкиши, закуски, сладолед и пресни сокове. В този случай е възможен минимален брой позиции в кухнята. Тук се нуждаете от скъпа и професионална кафе машина, а понякога дори повече от една, в зависимост от броя на местата и трафика.
  • Пицарията е също привлекателна опция за ново заведение. Тук не можете да се справите без тестомелачка, фурна за пица, блендер, резачки за зеленчуци.

Също така и видът на самата кухня (японска, италианска, мексиканска и др.) напълно формира списъка с професионалното кухненско  оборудване.

Рискове при закупуване на втора ръка професионално кухненско оборудване.

Ако решите да вземете използвано професионално оборудване, не забравяйте за неговото износване и последващи ремонти. Тази техника често има повреди, може да доведе до влошаване на съхранението на продуктите или готовите вече ястия. Тя може да е временно решение, само за някои позиции при оборудването. След достигане на възвръщаемост на финансовите средства, то е време да си позволите ново професионално кухненско оборудване. Използваното оборудване ще издържи по-малко от новото.

Ако заведението върви добре, то ще има доста посетители. Тоест, кухнята трябва да е с добри мощности. И колкото повече посетители посещават заведението за хранене, толкова повече оборудване ще се изисква. Необходимо е да се оптимизира работният процес, за да се приготвят голям брой продукти за минимум време.

Закупуване на ново професионално оборудване – плюсовете са много.

Както казахме в началото на статията, цената на професионалното оборудване е доста висока, така че има няколко опции за закупуване на необходимия продукт.

Идеално е, ако началният капитал позволява. Така ще имате всичко, което е нужно в перфектно състояние, с нужната гаранция. Това ще доведе до снижаване на разходите за ремонт и поддръжка.

Колкото по-качествено е оборудването, толкова  по-лесно ще върви работата и ще има нужда от по-малко персонал за извършване на рутинни процеси като рязане на зеленчуци и плодове, например.

Освен това не е нужно да купувате всичко наведнъж, определете неща, които са от първа необходимост и после разширявайте гамата от нужните уреди и елементи.

Можете да намерите онлайн оборудване тук : Професионално кухненско оборудване от Profektakitchen.com 

Профекта Кичън ЕООД
Профекта Кичън ЕООД

Изискванията към професионалното кухненско оборудване са:

  • спазване на санитарните стандарти;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • висококачествени материали за производство;
  • доказан производител;
  • наличие на гаранция.

Тук е важно да отбележим, че закупеното чисто ново оборудване за заведение за хранене изисква добра хигиена и поддръжка. Обикновено кухнята е влажна и гореща. В нея се обработват различни хранителни продукти. Следователно качеството на закупените уреди и елементи може да се промени при неправилна експлоатация. Това налага следното – персоналът да е обучен как да работи и как да се грижи за закупеното оборудване.

И в края два чисто практични съвета за начинаещите ресторантьори!

Препоръчително е да купувате оборудване само от производители или официални дилъри, които продават определени марки.

Следете цените. Трябва да знаете, че има периодични промоции в някои магазини, които могат да предоставят идеална възможност за покупка  на чисто ново оборудване.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.