петък, септември 15, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Прически 2023 – актуални модни съвети

Красивата и поддържана коса, стилната прическа, която ни подмладява, подчератава хубавите ни черти и крие лошите са изключително важни са добрия външен вид и самочувствието  на всяка жена. Днес ще ви представим актуалните тенденциите в прическите за 2023 година за всяка дължина.

Преди всеки избор…

За да изберете някоя от модерните за тази година прически първо трябва формата и дължината на косата Ви според лицето, както и дали Вашата коса би се поддала на третиране и поддръжка.

Какви са новите тенденции за 2023?

Хит в дължината на прическите за 2023 е екстремно дъгата коса, която обаче е трудна за поддържане, тъй като за да изглежда добре косата Ви трябва да е здрава и гъста. Кърдиците, вълните или стилизираната права коса винаги са актуални и символ на женствееността. С градиране или етажи ще направите дългата коса по-жива, а подстрижката под формата на лисича опашка е сред най- модерните за 2023 година. Боядисване с техниките на балеаж, омбре ефект или медни нишки продължават да са доминиращи тенденции. При късите прически се наблюдава все повече смелост. Добре познатите ни боб и каре все още са актуални, но стават и още по-дръзки, с бръснене на областите отстрани на темето или на тила.

Видове

Ако все още нямате мечтаната дълга коса или не искате да се сбогувате  си, то не се тревожете. През 2023 година прически за средна дължина са изключително разнообразни и интересни. Те се съчетават много добре с кръгли и сърцевидни лица с бретон и маркиращи лицата слоеве. Перфектната дължина е тази над деколтето. За да създадете повече обем и подвижност на косата направете етажи, като най-пододяща е V – образната форма, която дава много варианти за стилизиране и рамкира лицето.

Прически за къса коса

За дамите, които вече са били с къса прическа като боб или пикси и искат да израсте могат да изберат обърнат лоб, която е една от най-добрите прически за средно дълга коса. При нея наклонът е по-висок отзад, а отпред ъгълът е много фин, подпомага за растежа и премахва неудобството на растящата коса. За оформяне на гъста или тънка коса е подходящ накъсаният боб, при който се използва техниката “перо”, при която дългите кичури дискретно минават през областта на тила или челюстта и създава излюзия за обем.

За къдрава коса

Жените с къдрава коса е най-добре да заложат на U подстрижката, при която наплстяването е фино и очертават лицето. Добавете и светли меднокафеви кичури, които внасят топлина и ще получите красива и модна прическа. По – пищните дами могат да вталят визуално заоблеността на лицето си с подходяща прическа и да го подчертаят. Идеални за целта са обемните и къси прически. А за тези с къдравва коса префектни ще са дългите боб и каре.

Всяка жена е красива, независимо от възрастта. Дамите над 40 години също трябва да поддържат прическата си в зависимост от дължината за перфектен външен вид. С годините структурата на косъма се влошава и дългата коса и накъсана коса не изглежда добре. Затова за дами над 50 години са подходящи къси прически. За къса коса подходящи са универсалните каре, боб и пикси. Ако все още не сте загубили от гъстотата и задравината на косата си и тя е достатъчно дълга може да опитате една от модерните за 2023г. каскадна прическа.

Актуални цветове в прическите

Сред хитовете цветове през тази година ще са много светлите – платина с перлени отблясъци и пепеляво, които са трудни за поддръжка и са удачни за скандинавски тип жени, но са подходящи както за млади дами, така и за по-възрастни, тъй като скрива белите коси. От тъмните нюанси доминиращи са шоколадовата мока, както и омбрето – череша, покрита с шоколад. В гамата за червенокоси внимание заслужават цвета амбър и деликатна ягода.

Не забравяйте, че преди да следвате модните тенденции, за да изберете подходящата прическа първо трябва да съобразите няколко неща – тена на кожата, формата лицето, както и структурата на косата си.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.