неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Солта – Топ приложения които не знаете !

Сол…

…в 

Унищожете плевелите градината 

Плевелите, никнещи в цепнатините на градинската пътека или в двора, се унищожават трудно, но солта ще свърши работа. Кипнете разтвор от около 200 г сол и 400 мл вода. Сипете го направо върху плевелите и те ще загинат. Друг също толкова ефикасен метод е да наръсите сол върху бурените, които поникват между плочките или камъните по двора. Отгоре напръскайте с вода или изчакайте да завали дъжд.

Избавете се от охлювите в градината

Гладните слузести животинки не мислят доброто на растенията ви, но съществува просто решение на проблема. Изнесете в градината пълен със сол съд и наръсете в кръг около растенията. Солта е смъртоносна заплаха за коремоногите вредители и те няма да посмеят да преминат солената бариера.

Почистете саксиите без вода

За да почистите саксиите за повторна употреба, без да ги миете с вода, само ги наръсете с малко сол и изтъркайте сухата мръсотия с твърда четка. Методът е особено ценен, ако градинският навес не се намира край водоизточник.

…В банята

Третирайте скалпа срещу пърхот, преди да нанесете шампоана

Тъй като обикновената трапезна сол успешно отстранява пърхота, вземете солницата и наръсете скалпа, докато е още сух. После втрийте солта с масажни движения. Лющещата се кожа ще падне, преди да нанесете шампоана.

Ексфолирайте тялото си със сол

alt

Пробвайте следния трик, за да отстраните мъртвите клеки и да подобрите кръвообращението. Докато се къпете или веднага след това, когато кожата е още влажна, масажирайте тялото със сол. Работа върши както обикновената, така и морската сол на кристали.

ЗНАЕТЕ ли,че…

Най-старото средство за овкусяване на храната е солта. Праисторическите хора си набавяли необходимото количество от месото, съставляващо съществена част от менюто им. Когато започнали да се занимават със земеделие като по-надежден източник на препитание, те установили, че солта, която вероятно си набавяли от морската вода, придава на зеленчуците специфичен вкус,който обожавали. С времето солта подобрила начина на живот на хората и му придала сигурност, тъй като те се научили да консервират храната, да обработват кожи и да лекуват рани.

Почистете петната по емайлирана вана

По емайлираната вана или мивка ще има по-малко жълти петна ,ако разбъркате равни части сол и терпентин, натриете петната със сместа и изплакнете добре. Не забравяйте да използвате гумени ръкавици и да проветрите банята.

Освежете дъха си по старамоден начин

Готовата вода за уста може да съдържа оцветители, спирт и подсладители, затова използвайте бабината рецепта и ще освежите дъха си също толкова добре. Смесете 1 чаена лъжица сол, 1 чаена лъжица сода за хляб и 100 мл вода. Направете гаргата и изплакнете устата.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.