петък, юни 2, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Три грешки при включване на часовник в индивидуалния ви стил

Изборът ви на часовник говори много за вас самите: издава усещането ви за стил, а и способността да изразявате себе си чрез собствената си визия. В тази връзка е особено важно да не създавате погрешни впечатления за личността ви, избирайки грешния стил или аксесоар.

Съществуват три основни и често срещащи се грешки, които хората правят, избирайки часовник за своя аутфит. Много е вероятно и вие да ги допускате. Запознайте се с тях още сега, защото, ако ги осъзнаете, те лесно могат да бъдат избегнати.  Ето какви са препоръките на нашите партньори от магазин за маркови часовници Timebox.bg

  1. Ежедневен часовник на официално събитие – твърдо НЕ!

Естествено, че има часовници, които ви дават гъвкавост и с които можете да прекарате целия ден – да отидете на работно място, а по-късно и на официална вечеря с него. Но не всички модели го позволяват. Спортният часовник може да е ок за през деня, но той, със сигурност, няма да се впише в аутфита ви за изискана вечеря в смокинг, нали?

В исторически план, носенето на часовник на специален повод, всъщност, е било недопустимо. Днес обаче часовникът е задължителен аксесоар за подобно събитие, но само ако е достатъчно стилен, изискан и подобаващ.

Фундаменталното правило в избора на часовник за официален повод е „Колкото по-семпъл дизайн, толкова по-добре“. Идеалният вариант е микс от непретенциозна кожена верижка с изчистен циферблат, въпреки че, жените на практика могат да заложат и на по-тънка и фина каишка. Римските или простичките маркери са по-добрата опция от арабски цифри.

Три грешки при включване на часовник в индивидуалния ви стил
Три грешки при включване на часовник в индивидуалния ви стил

Менталните декоративни елементи, както и миниатюрните орнаменти в бижутериен стил са допустими само ако се съчетаят подходящо с останалите аксесоари в аутфита – като например, мъжки ръкавели и обеците или колиетата на дамите. Препоръчително е тези орнаменти, респективно бижутата, с които се съчетават, да са от платина или бяло злато, въпреки че с добра изработка и класическото злато ще свърши работа.

  1. Митът за „хубавият часовник е винаги скъп часовник“

Да, вярно е, че луксозните швейцарски механични часовници са ултра скъпи, но е вярно и, че за по-малко пари също можете да си намерите изискан модел, който да отговори на стандартите ви за качество. Съществуват редица бюджетни брандове, предлагащи уникални модели с необходимите минимални технически изисквания и изработени с неповторим дизайн. Добри примери за такива са марковите часовници  Emporio Armani, Hugo Boss, Michael Kors.

Тактиката, към която можете да се придържате е с изкачването ви в професионалното развитие и кариерна стълбица да покачвате и плащаната от вас сума за часовници. По този начин всеки модел реално ще отговаря както на статуса ви, така и на начина ви на обличане.

  1. Лошо е, когато не сте наясно с функциите на часовника си

Голяма част от часовниците на пазара днес притежават далеч повече и по-разнообразни функции от тази само да показват точното време. Някои от тях са изключително полезни за ежедневните ви задачи, докато други са специализирани, тоест отговарят на критериите за функционалност на конкретна прослойка от обществото. Предварително трябва да проучите дали имате нужда от функции като тахометър, хронограф, втора часова зона, хронометър, календар и други функции, за да не се плащате големи суми за опции, които няма да използвате.

Покупката на часовник е сложно решение и трябва да обмислите всички детайли внимателно.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.