понеделник, октомври 3, 2022
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Интериорни врати – избор на цвят спрямо интериора

Да знаете символизма, скрит зад цветовете, не е достатъчно, за да можете да ги съчетавате по подходящ начин, особено когато става дума за интериорната врата и стила на съответното помещение. Стените спрямо вратата заемат много по-голямо пространство, което е и причината често пъти собствениците да ги боядисват в един цвят или да се спират на класически дървесен нюанс. Ако обаче обичате да експериментирате, запознайте се с няколко страхотни цветови комбинации.

Розов корал и тихоокеанско синьо – жива, пълнокръвна, младежка комбинация. За топлина, енергия и динамика, но също така спокойствие и релакс. За модерна, ярка и смела комбинация се обърнете към ултравиолетовото и цветовете на цъфтяща далия (лилаво и розово). Лилавото привлича вниманието и се използва пестеливо в модата, затова сте напълно свободни да се развихрите у дома.

Тюркоаз и топъл пясък – спокоен и идиличен, жив и драматичен контраст между интериорната врата и стените. Ако сте фенове на класиката, комбинацията в черно и бяло е още актуална. Някои собственици на малки апартаменти боядисват поне една от стаите си в графитно сиво, за да ѝ придадат различно усещане за размери. Други пък използват черното и сивото, за да помогнат на пастелните цветове да изпъкнат по-ярко – този вид интериор е едновременно „бонбонен“, но и впечатляващ.

Можете да разгледате тук :  Интериорни врати от Тера Стил

Синьото и оранжевото са вдъхновяващи, все пак, противоположностите се привличат. В същото време можете да пробвате с цветове, които са от една и съща палитра, но в различен нюанс, като морско синьо (синьозелено) и мента; горско зелено и мъх; електрично синьо и аквамарин.

Пастелните цветове са най-предпочитани като комбинация. Ако искате нещо ярко, то противоположният цвят трябва да е силно туширан, почти бял или черен. Самият бял цвят има множество нюанси – слонова кост, шампанско, яйчена черупка и други. Той се съчетава с абсолютно всеки цвят, най-вече с по-наситени, дори с дървена ламперия и декоративни елементи като цяло.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.