петък, януари 27, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Как да изберем метална врата за вход на блок?

Входната врата на блока е първото нещо, което забелязваме когато отиваме на гости или се прибираме у дома. Без значение дали става въпрос за чисто нова сграда, която все още няма поставена входна врата или за стара входна врата на блок, която се нуждае от незабавна смяна, има някои основни моменти, на които трябва да обърнем внимание, преди да пристъпим към покупка на входна врата за блок.

Независимо че преди години сте закупили нова входна врата, идва време, в което се заглеждат в нея и виждате, че тя вече е остаряла и провиснала, или просто осъзнавате, че сградата има нужда от модернизиране. За да избегнете честата подмяна на вашата входна врата, ви съветваме да изберете устойчива във времето, качествена врата, която да ви осигурява надеждна сигурност и същевременно да модернизира облика на вашия блок.

В тази статия ще разгледаме металните входни врати, като такива, които съдържат в себе си и обединяват написаните по-горе характеристики. Преди да преминем по същество обаче, бихме искали да споменем, че изборът на входна врата, изработена от метална сплав, би била най-доброто и функционално решение за жилищния ви блок.

Характеристики на металните входни врати:

Изработени от метални профили и съдържащи различни по големина метални листове в своята вътрешност, тези врати са изключително устойчиви на атмосферни влияния, деформация и корозия. Също така, металните врати могат да се похвалят с наистина дълъг срок на експлоатация.

За разлика от алуминиевите, дървените и пластмасовите врати, които имат доста по-ниска устойчивост и често се измятат или усукват, металните входни врати са едно надеждно, здраво и сигурно решение за всеки блок.

Като допълнителни и много важни характеристики на металните входни врати можем да споменем следните:

 • Те са значително по-леки от блиндираните и дървените врати;
 • Оборудвани са със сигурно заключване, като също така при тях има възможност за добавяне на допълнителни защитни механизми, като електромагнитна брава, която работи с чип система за заключване и отключване, както и секретно заключване;
 • Могат да се похвалят със значително по-ниска цена;
 • Могат да бъдат покрити с прахов грунд, прахова боя, алкидна боя или грунд;
 • Предоставят възможност за добавяне на изолационна вата, която да подобри тяхната изолация;
 • Поддържат се и се почистват изключително лесно;
 • Притежават огромно цветово разнообразие;
 • Силно устойчиви са към различните условия на околната среда.

Богат каталог с продукти можете да намерите тук на сайта : Входни врати в Стара Загора

Какъв цвят да изберем за металната входна врата?

Не на последно място по важност идва и изборът на подходящ цвят за металната входна врата. И тъй като цветове влияят по различен начин на нашата нагласа, ще споделим с вас значенията на най-често срещаните цветове при избор на врати и асоциациите, както и емоциите, които те предизвикват.

 • Червената входна врата носи посланието “добре дошли”, предизвиквайки прилив на радост и енергия;
 • Кафявата входна врата носи усещане за стабилност, спокойствие и сигурност. Тъй като кафявото е цветът на предаността към рода и традициите, асоциацията, която предизвиква е доверие и консерватизъм;
 • Черната входна врата създава усещане за стил и класа, но също така носи усещане за загадъчност и потайност;
 • Сивата входна врата предизвиква асоциация със сила и увереност. Тъй като сивото е цветът на логиката и интелекта, то носи усещане на хармония и стабилност;
 • Бялата входна врата символизира чистота и спокойствие;
 • Жълтата входна врата носи усещане за веселие, увереност и любопитство;

Също така, добре е да съобразим избора на цвят на входната ни врата със следните фактори: кога е построена сградата, къде се намира тя, какъв е нейният стил – модерен или традиционен, какъв е цветът на фасадата ѝ и други.

Накрая е добре да споменем, че избирайки качествена и стилна метална входна врата за нашия блок не просто осигуряваме допълнителна сигурност за себе си, но и създаваме по-добро и по-приятно впечатление на колеги, приятели и близки, които каним на гости в нашия дом.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.