вторник, март 21, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Как да освободим уикенда си от неизбежното почистване на дома

Не превръщайте почивните си дни в рутинно и досадно задължение – насладете им се максимално с любими занимания

Колко от вас и хората, които познавате, се отдават на яростно и почти професионално почистване на дома точно през уикенда? Със сигурност ръцете са толкова много, че пространството между тях е едва забележимо.

Да, може би някои залагат предимно на прането, други горят калории основно с парцала в борбата срещу прах и замърсявания, трети са се нагърбили с всичко накуп и в неделя вечер проклинат цялата вселена за съдбата си.

Е, какво чакате още, защо не промените този свой навик?!

Ако всяка седмица обричате почивните си дни по този начин и ги превръщате в рутинно и досадно задължение, то по-добре не излизайте от офиса и продължавайте да се трудите и тогава.

Ето няколко съвета, които може да са ви от полза, стига наистина да подредите приоритетите си:

  1. Делегирайте права на цялото семейство

Ако живеете самостоятелно, така или иначе чистенето няма да изисква толкова усилия.

В противен случай, вие имате помощници наоколо, остава само да им делегирате правата си. Както се досещате, не сте вие длъжностното лице по почистването в тази къща, другите също имат отговорности, те създават и условия за натрупването на замърсяванията.

След като всеки от нас има принос за това, нима само един трябва да поема удара?! Знаете отговора.

  1. Абонамент към фирма

Не, изобщо не е необходимо да печелите хиляди на месец, за да си позволите абонамент към почистваща фирма. Има достатъчно гъвкави планове и варианти, от които може да се възползвате, та ако ще и да са само веднъж месечно.

Ще бъдете доволни не само от резултатите, ще бъдете щастливи, защото сте инвестирали в собственото си спокойствие и сте си отворили прозорец с време за любими занимания и за близките си.

  1. Малки крачки всеки ден

Има едно златно правило, което може да промени не само битовите ви навици, но и целия ви живот.

Правете малки крачки всеки ден!

Не допускайте сериозно замърсяване, не изоставайте крайно със задачите си, оставяйки всичко за уикенда.

Днес приберете прането, утре забършете мебелите, в сряда дезинфекцирайте и освежете въздуха с ароматни масла и т.н. Поддържайте жилището си с непрекъснати и минимални действия, които няма да ви костват почти нищо.

В края на седмицата дори няма да си спомняте кога всичко е успяло да се подреди така гладко, буквално е минало по конец, и ще се насладите на релакс в компанията на четиво или кино продукция.

Опитайте!

И проучете шансовете си за доверен екип на своя страна, винаги когато почувствате остра нужда да постигнете перфектна чистота у дома: https://reflex-m.com.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.