понеделник, септември 18, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Акумулатор или електромобил при пътуване в зимни условия

Пред какви предизвикателствата ни постави пандемията и как да обслужваме старата кола

Covid-19 повлия на почти всяко измерение в нашия живот. Научихме се да работим онлайн, да се образоваме от дистанция, да ни “преглеждат” по телефона и да пазаруваме от разстояние. Голяма част от вас ще асоциират последното с количеството храна в хладилника или новите си зимни обувки, но къде остава колата?!

Нека не забравяме, че така нужното ни превозно средство също се нуждае от постоянни грижи. А през зимните месеци някои от консумативите изискват допълнително внимание. Неизбежно  към тях спадат всички акумулатори. И ако си мислите, че за нов и качествен продукт ще се наложи да се разделите с голяма сума пари, грешите! Продължете с четенето, за да разберете защо.

Да си купим кола онлайн

Пряко затрудненията, които продължават да се материализират на всички фронтове (в световен мащаб), някои производители откриват успешни начини да отбележат ръст в продажбите при това в световен премиум сегмент. Това се дължи не само на развитието в технологиите, които все по-често ни насочват към хибридните и изцяло електрически превозни средства, но и трансформация в мисленето и желанията на потребителите.

Същото е в сила и за консумативите. Нуждата за обслужване на автомобила не чака. Находчиви дилъри съумяват да се възползват от тази ниша и да отговорят адекватно на търсенето. Възможността да получим помощ и консултация от разстояние прави планирането и покупката по-лесно от всякога.

Въвеждането на ограничения, не само във връзка с климатичните промени, но и по отношение на безопасността не ни спасява от неизбежните покупки. Добрата новина е, че на наше разположение са все по-качествени и издръжливи модели акумулатори, които не изискват поддръжка и работят безотказно значително по-дълъг период от време.

Да се справим със зимните условия

Силният акумулатор е задължителен при ниски температури. Но какво ако решим да сменим колата с електрическа?! Може би не сме улучили времето. Ето, пред какви препятствия ще се изправим:

Електрическите коли целят не само успешно справяне с драстичните показатели от покачването на нивата на въглероден диоксид в атмосферата, но едновременно с това би трябвало да ни спестят купищата пари, които сега пръскаме за гориво. За съжаление и цените на последното не остават константа, а ни изненадват все по-неприятно.

Освен, че трудно ще направим голям преход само с едно зареждане на батерията, електрическата кола ще ни изправи и пред други трудности, ако решим да я ползваме за почивка в планината. Големите изкачвания по заснежените пътища няма да са лесни. Оказва се, че електромобилите са прекалено леки. От тук логично следва голямата нестабилност, особено в заснежени терени. 

Липсата на здрав акумулатор също може да ви изправи на нокти. Ето защо може да се оборудвате с едни от най-качествените и здрави модели акумулатори на https://dikar.bg/vsichki-vidove-akumulatori и смело да товарите багажника за зимни приключения.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.