понеделник, септември 18, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Транспорт, теглене на леки автомобили

Според статистиката най-често се поръчва транспорт или теглене на автомобили – колите се развалят или попадат в катастрофи по-често от джипове, микробуси или камиони. И това не е изненадващо, защото леките превозни средства са най-популярните и широко разпространени в столицата. Следователно превозът на леки автомобили е една от най-търсените услуги.

Транспорт, теглене на автомобили

Услугата за автомобилен транспорт включва набор от мерки, свързани с доставката на вашия автомобил до мястото, от което се нуждаете. Професионалисти, с цялото необходимо оборудване и познания за тънкостите и нюансите на теглещите превозни средства, ще ви помогнат бързо и ефективно.

За теглене на колата могат да се използват:

Мек или твърд теглич, но само ако автомобилът има ръчна скоростна кутия, а кормилното управление не е повредено и шасито не е повредено.

Ако кормилното управление не работи правилно и една от осите е повредена, тогава автомобилът се поставя на платформата само с предната част.

Ако скоростната кутия е автоматична или колата е счупена, се изисква пълно зареждане на евакуираната кола на платформа или карета. Необходимо е в случай на значителни повреди или деформация на кутията, ако скоростната кутия не работи, няма колела или собственикът на автомобила не иска да го тегли. За товарене на такива превозни средства се използват специални превозни средства още така наречени „репатрак“, оборудвани с лебедка или манипулатор. За специални случаи трябва допълнително да се обадите за крана.

Важно е опитен шофьор да седне зад волана на теглената кола – трудно е да управлявате такава кола. Необходимо е ясно да се изчисли разстоянието, да се вземат предвид метеорологичните условия, отклонения при завиване и други тънкости. Като правило специална техника за транспортиране е оборудвано с плъзгаща се платформа или специален прибиращ се асансьор. Особено внимание трябва да се обърне на закрепването на автомобил на платформа или вагон – той трябва да бъде ясно фиксиран и неподвижен. В противен случай колата може да падне от платформата по време на транспортиране, което ще доведе до непредсказуеми последици. За закрепване на превозвания автомобил на платформата има такива устройства – държачи под формата на сапани, колани, брави на колелата.

Ако имате нужда от транспорт или теглене на леки автомобили – свържете се с техническа помощ на пътя, които ще ви помогнат професионално да разрешите проблемите си с автомобила.

Транспортирането или тегленето на леки превозни средства е една от основните области на работа на Пътна помощ София.

За безопасно транспортиране на автомобилите трябва правилно да се използват спомагателните устройства: колани, сапани, държачи на колела и други. Благодарение на тях транспортирането се извършва бързо и абсолютно безопасно.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.