четвъртък, септември 14, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Устойчиво и природно земеделие – отглеждане на земеделски култури с калиев хумат

Хуматът е естествен природен продукт, богат на въглерод и хумифицирани органични съединения. Понастоящем, хуматите имат най-ефикасния принос в отглеждането на земеделски култури. Те се състоят от хуминова и фулвинова киселина, наред със сурови хумати, които представляват праисторически растителни вещества, с висока биологична стойност.

Хуминовата киселина е мощен микробен и гъбичен стимулант. Тя стабилизира азота и промотира развитието на полезни почвени микроорганизми, които допринасят за оптималния растеж на посевите. Хуматът е единственото познато съединение, което има способността да задържа хранителните вещества в почвата, което позволява подобрена абсорбция от страна на растенията.

В допълнение, хуматните торове съдържат подобен на ауксин стимулатор на растежа, който допринася за по-добро клетъчното делене и максимално развитие на земеделските култури. При неговото използване се наблюдава до 40% повишена пропускливост на растителните клетки, което води до много по-добро усвояване на хранителните вещества от почвата.

Хуматите са рентабилен и многофункционален помощник за всеки селскостопански производител. Те имат способността за буфериране на почвеното pH, така че да спомогнат за елиминиране на проблемите, свързани с неблагоприятния алкално-киселинен баланс на почвата. Също така, торовете на хуматна основа подпомагат задържането на вода и подобряват почвената структура и рохкавост, което води до по-добра коренова пропускливост.

Калиев хумат

 Калиевият хумат е един от най-добрите торове на хуматна основа. Продуктът позволява до 100% водоразтворимост и е идеален за оптималния растеж и развитие на посевите. Намира широко приложение в наторяването на глинести, песъчливи и всякакви други видове почви. Земеделците, които използват калиев хумат редовно, се радват на по-добре развити растения, с по-силна коренова система и по-добра усвояемост на хранителните вещества и водата от почвата. Всичко това води до по-обилна реколта и по-големи добиви.

Humate potassium Premium humic

 Humate potassium Premium humic е сред най-предпочитаните и най-ефикасни калиево хуматни торове. Революционният продукт е особено богат на органични съединения, които подобряват почвата на биологично, химическо и физическо ниво. Този вид тор спомага за по-добра почвена структура, по-добър капацитет на катионния обмен и по-добро развитие на почвените микроорганизми. Това позволява на растенията да се развиват оптимално добре и максимално бързо.

Humate potassium Premium humic е особено богат на хуминова киселина, като процентното ѝ съдържание в продукта достига до над 70%. Хуминовите киселини стимулират активността на микроорганизмите в почвата и спомагат за микробното развитие и растеж. Това води до подобрено производство на хумус и оптимално разтваряне и усвояване на полезните хранителни вещества от посевите. Крайният резултат е по-здрави растения, по-добър растеж и по-богата реколта.

Какви са ползите от Humate potassium Premium humic?

 Humate potassium Premium humic допринася за по-добра ефективност при растежа и развитието на земеделските култури. Редовната употреба на продукта води до оптимално развитие на растенията и кореновата система, по-добро усвояване на полезните микроелементи от почвата и по-богати добиви от единица площ. В допълнение, Humate potassium Premium humic допринася за подобрена почвена рохкавост и по-добро проникване и задържане на водата. По този начин почвата запазва жизненоважните за растенията хранителни вещества, микроелементи и влага.

Хуминовите и фулвиновите киселини, в Humate potassium Premium humic, са богат източник на въглерод, който е особено важен за оптималното изхранване на растенията, както и за нормалния растеж, развитие и активност на почвените микроби. Микроорганизмите в почвата са отговорни за разтварянето на полезните микроелементи, като калия и фосфора, което ги прави много по-достъпни за посевите.

А ако търсите продукта Калиев хумат, може да го намерите на сайта : https://torove.bg/kaliev-humat-potassium-humate

 Някои от най-изразените ползи от употребата на Humate potassium Premium humic биват:

 Подсилва растежа на посевите и развитието на кореновата система

  • Повишава почвеното плодородие и увеличава наличието на органични вещества в почвата
  • Подобрява обменния капацитет на катионите и допринася за по-добра абсорбция на полезни хранителни вещества от растенията
  • Стимулира процеса на семенно покълване и повишава фотосинтезата
  • Допринася за по-добрата активност на почвените микроби и гъбички
  • Подобрява способността на почвата за задържане на влага и повишава почвената рохкавост

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.