петък, юни 2, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Какво трябва да знаем, когато се заемем с организацията на една сватба?

Днес ще обърнем внимание на „малките“ подробности, които може би голяма част от вас не знаят, а е важно те да бъдат изчистени до най- дребните детайли за да може да се насладите на всеки един прекрасен момент от вашата сватба.

Всички знаем, че първото което трябва да направите, след като вече сте решили да предприемете една от най-важните стъпки в живота си е да определите датата на събитието, но тук има една малка подробност и тя е свързана с църковния брак.

Ако сте решили да има църковен брак, трябва да знаете, че православната църква не извършва сватбени ритуали всеки ден и трябва да се съобразите с това, когото определяте датата на вашето тържество. Ако не знаете кога са тези дни от годината, най-добре е да отидете до църквата и да попитате.

Следващият важен етап от вашата организация е да намерите подходящо място за вашата сватба. Ресторантът, който трябва да наемете също трябва да отговаря на вашите критерии. Тук ще си позволим да изпаднем в малки подробности, които са от изключителна важност.

Трябва да прецените правилно, дали ресторантът предлага достатъчно място за вашите гости – не забравяйте, че “под достатъчно място” трябва да включите и голямо пространство за дансинг защото това е мястото където ще потанцувате и ще се забавлявате с вашите гости;

Трябва внимателно да изготвите вашето празнично меню – ресторантите винаги имат готови менюта за подобни мероприятия, но най-добре е след като изберете конкретен вариант, да направите предварителна дегустация, защото едно меню описано на хартия под формата на оферта, не означава, че е вкусно и че ще допадне на вашия вкус.

Следващото нещо на което трябва да обърнете специално внимание, това е на сватбения дисководещ. Когато стигнете до този етап от вашата организация трябва да знаете, че сватбеният диджей и водещ на вашето тържество е една от най-важните фигури на вашето мероприятие, затова трябва много внимателно да направите вашия избор. 

Ето няколко съвета, които биха ви помогнали в търсенето на сватбен диджей:

  • има много добри дисководещи, но имайте предвид, че всеки един е добър в своята област, един клубен диджей не би бил подходящ за озвучаване на сватбено тържество за разлика от професионален dj за сватба и обратното;
  • един сватбен водещ освен, че трябва да има огромен ресурс и колекция от музика, той трябва й да е добре запознат с различните видове сватбени ритуали;
  • независимо дали ще се доверите на професионална агенция или препоръка от приятел, преди да направите избор, свържете се с кандидат водещия и задължително направете една среща. На тази среща ще имате възможността да се видите на живо и да прецените дали този водещ отговаря на вашите критерии;
  • задължително изискайте от водещия да ви направи сценарий или ако вие сами се ангажирате с него, то задължително трябва да му го предоставите.

Всеки един от горе изброени детайли е от изключителна важност. Не пренебрегвайте важните детайли, подредете така нещата,че когато дойде момента за да кажете вашето заветно ДА, това да достави удоволствие както на вас, така и на всички ваши гости.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.