неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Каква козметика да изберем за море и каква за планина

Козметика за море и планинаТръгвате на път и се двоумите каква козметика ще ви е нужна. Наистина не е все едно какви продукти ще ползвате, когато сте на плажа, на върха на планината или край някое езеро.

Някой кожи са по чувствителни от другите към слънцето, вятъра и към морската вода. Поради това през този сезон слънцезащитните продукти ще ви помогнат да засилите естествената защита на вашата кожа. Употребата на лосиони, масла, кремове и шампоани с висок UV фактор нямат за цел да удължат вашия престой на слънцето, а да защитят тялото и лицето ви от вредните влияния на външните фактори.

На море

Използвайте кремове, лосиони и плажни масла с фактор не по-нисък от 30+. Освен слънцезащитни продукти задължително вземете крем за тяло, крака и ръце със силно овлажняващо действие. Излагането на тялото на плажа часове наред изсушава кожата и я състарява. Затова винаги след престой на плажа се изкъпвайте обилно с чешмяна вода. Непрекъснато ползвайте защитни продукти след излизане от морската вода.

Много важно е да не се пръскате с дезодоранти и парфюми, преди да идете на плаж. Има риск да останат пигментни петна по кожата, които трудно се премахват. Дори да е облачно, да духа вятър, да сте под чадъра или в морето, не се заблуждавайте, че сте защитени от слънчевите лъчи. Шапката очилата и лекият шал са задължителни на плажа.

На планина

Много хора се заблуждават, че в планината не се изгаря. Истината е, че колкото е по-висока надморската височина, толкова по-силни са UVB лъчите. Статистиката сочи, че те се увеличават с 4% на всеки 300 метра, което лесно ще ви подскаже козметика с какъв слънцезащитен фактор да използвате. В планината често има вятър, който изсушава епидермиса на тялото и лицето.

При туристически преходи покрийте цялото тяло с лосиони и кремове срещу слънце с фактор 50. Закрийте деколтето, защото там най-често стават изгарянията на кожата.

За безупречни мигли можете да разгледате и иновативния серум за мигли тук : https://fegbulgaria.com/

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.