събота, декември 3, 2022
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Няколко съвета за начинаещи предприемачи за 2022 г.

Останете свързани с Вашето „Защо?“

Стартирането и развиването на бизнес е несигурно във всяка своя стъпка. Затова трябва да останете фокусирани върху нещо, което Ви тласка напред, по-известно като „Защо?“. Защо правите онова, което правите? Защо е важно? Отговорите на тези въпроси сумират целите на Вашата компания, което се превръща в стимул за Вас и Вашите подчинени.

 

Изградете нови отношения

През изминалата година множество доставчици и работници са лишени от работа, което означава, че в момента пазарът на труда в изобилен. За да откриете своите хора и да изградите бизнеса си, трябва да сте внимателни в подбора си като задавате правилните въпроси. Например, „Опишете себе си с три думи“ – този въпрос служи, за да разберете колко добре се познава човекът срещу Вас и, съответно, колко добър е във взимането на решения. „Кои са три от най-големите ти слабости?“ – една от изброените ще е истина. „Ако имаш един милион, как ще го използваш?“ – всъщност питате каква е най-голямата мечта на интервюирания. „Къде се виждаш след 10 години?“ – ще разберете дали той търси временна или постоянна позиция. И двата типа хора са полезни за бизнеса.

 

Създайте силна връзка със своя екип

Независимо с какъв бизнес се занимавате и колко партньори или подчинени имате, нужно е да поддържате силна връзка с тях. Съществуват два идеални типа подчинени, с които сте обкръжени – първият тип Ви подкрепя безрезервно и споделя Вашето „Защо?“; вторият тип ще покрие празнините във Вашия бизнес – ще намери слабите точки и ще предложи решения. Този тип се разделя на три подкатегории – някой, който се занимава с инвентара, доставките и счетоводството; някой, който се грижи за публичността на бизнеса; и асистент – някой, който организира задачите Ви и Ви информира за всичко важно.

 

Запазете работниците и партньорите си

Втората най-важна стъпка за стартиране на новата година е да запазите вече изградените връзки. Това се случва чрез взаимно доверие. Също така, не опитвайте да контролирате всеки аспект от бизнеса – оставете хората Ви да вземат сами решения. Поставете им ясни цели, които да следват, както и причина да идват на работа (освен заплатата). Осигурете им справедлива компенсация при нужда и споделяйте успехите си с тях (не само вербално). Ценете ги – благодарете им и им покажете, че виждате старанието им. Осигурете им свободата да правят грешки – не ги наказвайте, иначе в страха си те няма да могат да направят новаторски и печеливши ходове, които изискват именно смелост.

 

2022-ва може да е перфектната година да започнете бизнес

Потреблението на онлайн съдържание е по-високо откогато и да е било. Увеличаването на дистанционните позиции потвърждава това. Проучете темите и местата в интернет, които имат най-висока посещаемост. Изберете продукт/услуга, които се търсят най-много. Проучете конкуренцията си и отбележете нещата, които Ви харесват в начина им на промотиране и продажба. Помислете с какво можете да допринесете за развиването на Вашия бизнес и как ще разпределите задачите между екипа си.

 

Ако бизнесът Ви е малък и все още всичко зависи от Вас, ще трябва сами да се заемете с издирването на доставчик на продукти или фрийлансър на услуги. Уточнете ценообразуването, начините на доставка и плащанията. Промотирайте в социалните мрежи по график, без да се натрапвате излишно. Заложете на качествено съдържание и снимки с висока резолюция – когато клиентите не могат да докоснат продуктите Ви, те ще се повлияят от начина, по който са им представени. Предизвикайте у тях положителна емоция, покажете професионално отношение и фокус върху персоналното изживяване. Направете платформата си достъпна за широкия кръг от потребители. Задължително направете секция с въпроси и отговори, както и форма за директна връзка с Вас.

 

Когато започвате бизнес, бързината е ядката на успеха – в началото ще имате повече свободно време, тъй че го инвестирайте в опознаване на клиентите си и разбиране на техните нужди.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.