понеделник, септември 18, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Съвети за добро здраве и имунитет през зимата

Всяка година се заричаме, че няма да бъдем жертва на нито една от познатите ни вирусни инфекции през зимата. А когато обаче попаднем в нейния капан си даваме сметка, че не се били добре подготвени. Не чакайте да се разболеете. Следващите съвети ще Ви помогнат да имате добро здраве и имунитет през зимата, а освен това ще подобрят и настроението Ви. Позволете си веднъж месечно поне да посетите парна баня или сауна. Така заменяте студа, със жега, а заедно с това един студен душ заедно с активно потоотделяне са чудесно средство за добро здраве и имунитет.

Ако нямате възможност просто си вземете една топла вана с английска сол и се отпуснете в нея. Спете достатъчно, но колкото и да не Ви се вярва добрият сън възстановява имунната система, от там ние се чувстваме здрави и бодри и по този начин ние се справяме по лесно, с възможните инфекции през зимата. Поддържайте добро здраве, когато миете ръцете си редовно, някоко пъти на ден. Използвайте нож и вилица. Поддържайте имунитета си стабилен и бъдете винаги в добро здраве, хранейки ес здравословно – плодове, зеленчуци – всички те са богати на витамини и минерали, който няма да намерите в нито една хранителна добавка. Общувайте със със семейството и приятелите си, разхождайте се, смейте се.

Всичко това ще Ви направи щастливи. Смехът и разходките на открито намаляват стреса. Така си гарантирате добро здраве и добър имунитет дори и през зимата. Ключът към доброто здраве и добрият имунитет се крие в добрата ни храносмилателна система, за да бъдем още по силни и здравиможм да приемаме минимум по 1 чаша топла вода на ден или чай от джинджифил. Студеният сезон е подходящ да укрепите здравето и имунитета си практикувайки йога.

С йога тонизирате мускулите, и повдигате цялостния тонус на организма си. Дори само 30 минути на ден йога са способни да ни направят здрави и да засилят имунната ни система. Така ще подобрите и работата на сърцето си – отново чрез йога. Спортът е и здраве, независимо колко е студено. Поне 15 минти на ден медитирайте – за здраве. През зимата е добре да промените хранителните си навици, висококалорична храна, но с нисък процент витамини и минерали, но за да избегнем все пак липсата им можем да приемаме допълнително витамини A,C,E  за да постигнем добър имунитет.

Пийте много вода, дори и да не сте жадни – така поддържате оптимален воден баланс в организма си, елиминирате и изхвърляте токсини по този начин. Пийте чай от мента, мащерка, лайка за силен имунитет. Веднъж седмично може  да се подложите на здраволсловна диета – само вода, плодове и зеленчуци като така отново ще премахнете излижните токсини, но ще увеличите имунитета си. Кисело мляко хапвайте ако обичате. Натурален пробиотик, кото пази имунната система и елиминира ненужното. Укрепете имунната си система, хапвайки чесън или добавяйки го към ястията си всеки ден.

За по добри резултати хапвайте пресен чесън. Суровите ядки и кълновете са „жива“ храна с много антиоксиданти за подсилване на имунитета. Ако обичате гъби, добавете ги към храната си дори и под формата на хранителни добавки за укрепване на имунната система. Сладките картофи не са на почит при всеки един от нас, но са изключително полезни, ценен източник на витамин А, аа именно той отговаря и за правилното функциониране на имунната ни система. Пийте костен буляно през зимата – богатство от витамини и минерали, супер за доброздраве и имунитет. През зимата стоите далеч от сладки и висококалорични храни, вашият имунитет няма нужда от рекомерно много захар. Пийте кафето си с подсладител, а за десерт яжте плодове. Ще усетите този съвет, когато дойде май месец. И все пак не позволявайте на ввирусните инфеции да ви достигнат и тази зима.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.