четвъртък, юни 24, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Внимавайте какъв дезодорант използвате.

ДезодорантиЕдва ли някога сте се замисляли за състава на дезодорантите ,когато ги купувате и как те влияят върху кожата и тялото ни като цяло.

Специалистите дерматолози ни съветват да внимаваме със съставките ,които се съдържат в дезодорантите антиперспиранти. И особено внимание да обърнем на една вредна за кожата съставка , често криеща се зад надписа Aluminum Chlorohydrate (алуминиеви соли). Алуминиевите соли освен да блокират дейността на потните жлези имат и свойството да се просмукват в кожата.

Попадайки в нервната система, особено в главния мозък, те могат да допринесат за развитие на алцхаймер. Според дерматолозите гарантирано и без вредни последствия с миризмата и с влагата се борят антиперспирантите на основата на цинковите соли. Основното предимство на обикновените дезодоранти (без антиперспиранти) е, че не съдържат соли които запушват порите на кожата. Затова те поначало са безопасни.
Но те могат да се борят само с миризмата, а влагата която е особено благоприятна за микробите среда , са в състояние да отстранят само частично. Затова в състава им трябва да има антимикробни добавки. Обърнете внимание на абсорбиращите компоненти. Сред тях нежелателно е нишестето (starch), защото има способноста да предизвиква кожни раздразнения.
Козметичният талк е в случая по-подходящата съставка . Тук ясно значение обаче има и консистенцията на продукта – не се препоръчва да е течен (дълго незасъхващ) ,защото води до раздразнение на кожата в областта на подмишничната ямка. Затова по-добре е да почакате с използването на дезодорантите рол-он и тези под формата на гел до лятото.

Дезодоранти рол онВ по-студената част от годината е по-добре да използваме аерозолните и твърдите дезодоранти. Гледайте и цвета на дезодоранта(не на опаковката) – т.е. не е добре да се съдържат в дезодорантите ,които използваме оцветители. Качественият твърд дезодорант е прозрачен, не съдържа оцветители. 

Въпреки ,че може би подценяваме и не обръщаме толкова голямо влияние на съставките на дезодорантите не трябва да забравяме ,че дезодоранта използваме директно върху кожата си. Както избираме винаги подходящ крем ,съобразен с нашата кожа, хубаво е да отделим време и да внимаваме и какъв дезодорант използваме ,бил той – рол он , твърд или антиперспирант.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.