неделя, юни 13, 2021
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Бисера на дунавския бряг Братислава

Братислава е една от най-младите столици на Европа. Макар млада и зелена словашката столица има богата история, която със сигурност ще ви впечатли. Най-интересните факти са свързани с нейно величество Мария Тереза получила короната си в катедралата „Свети Мартин” намираща се точно в центъра на столицата. Но за да не ви отегчаваме с исторически извори ще дадем малко повече подробности относно бисера на дунавския бряг Братислава в Словакия.

Интересно - Братислава

Когато попаднете за пръв път в Братислава има опасност да съжалите, че сте били път до този европейски град. Гледката пред вас наподобява Български квартал с много блокове и до болка познатия ни пренаситен градски транспорт. Не бързайте обаче със заключенията и продължете да разглеждате.

Първите впечатления, които ще получите са от невероятните замъци, които напомнят за древните времена на Словашката столица. Всички те се комбинират перфектно с проспериращите бизнес постройки точно в центъра на столицата, което прави от Братислава един наистина привлекателен град на стария континент.

Прекрасните жени, студената бира и оригиналните пъбове ще ви накарат да поостанете за по-дълго в Словакия и по-конкретно в Братислава. Романтиката идваща от Дунава ще подейства доста стимулиращо на вашата ваканция и вие ще прекарате незабравими нощи на това интересно със своята история място.

Заради близостта с Виена, столицата на Словакия е едно удобно място за да опознаете Европа и да почувствате полъха на Дунава и неспирните нощни партита на един град изпълнен със спомени и лека носталгия. Невероятните замъци, които ще видите и различните културни находки ще ви накарат да обикнете това кътче и сме сигурни, че ще си спомняте за посещението му дълги години напред.

Без да блести с помпозност и природа Братислава ще остави смесени чувства у вас. Нагледно ще видите преминаването на една държава от комунизъм към демокрация и може би ще я асоциирате именно с нашата мила родина. Пожелаваме ви приятна почивка.

Източник : http://www.balkandjii.com

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.