петък, юни 2, 2023
+6
°
C
Висока:+7
Ниска:+5

Преглед на XIAOMI VIOMI ALPHA 3 AI – Заслужава ли си ?

Всеки, който представя нова прахосмукачка-робот в наши дни, трябва да се конкурира с много модели, които са снабдени с нови функции. Базовите станции, които имат не само функция за зареждане, очевидно са във възход. Viomi Alpha3 има и базова станция, в която може да се почиства и суши мопът. В същото време мръсната вода се събира в резервоар, а резервоарът за прясна вода се пълни автоматично.

Функция като при премиум моделите

Интересно е също така, че Alpha 3 от Viomi има функция на борда, която иначе е позната само от Roborock S7. Вибриращият моп може да се повдигне, когато се открие килим, за да не се избърше неволно и килимът. Viomi Alpha 3 AI има интелигентни функции. Той има вграден LDS лидар + 8 инфрачервени ToF сензора за избягване на препятствия. Притежава отлична технология за автоматично движение, която може лесно да сканира цялата къща и да създаде карта. И точно възприема околната среда на дома в три измерения. Системата за наблюдение на околната среда е не само ефективна, но има и силна способност да се измъква от неприятности.

Конкурентен модел

Xioami Viomi Alpha 3 AI е много привлекателна и конкурентна. И определено ще ни донесе ново изживяване при автоматичното почистване. Особено електролитна стерилизация на вода без добавяне на химически компоненти е изключително полезна функция, която ефективно унищожава различни патогенни бактерии. Благодарение на тази функция степента на стерилизация достига 99,9%.

Лесно се управлява през телефон / мобилно приложение

Чрез мобилното приложение Mihome App можете да персонализирате плана за почистване според нуждите на различните зони на семейството и да задавате редовно зоната, която е под ваш контрол. Приложението може също така да контролира машината да се движи напред и назад, наляво и надясно.

Каква е мощността на Viomi Alpha 3 AI  ?

Viomi Alpha 3 AI има голяма всмукателна мощност от 3200 Pa и поддържа многоскоростно регулиране на всмукването. Тя може да почиства различни видове отпадъци. Батерията с капацитет 5200 mAh е достатъчна за почистване до 4 часа.

Сама се почиства на докинг станцията

След като почисти дадена зона, Alpha 3 автоматично ще се върне към базовата станция, за да почисти мопа, и не е необходимо да изваждате мопа ръчно. Xioami Viomi Alpha 3 AI може не само да измие мопа, но и да го изсуши бързо след почистване, като по този начин в най-голяма степен се избягва размножаването на бактерии и миризми. След почистването моповете ще се изсушат автоматично с 50° горещ въздух.

Електролизираната вода може да предотврати появата на микроби и бактерии. Предпазва здравето ви от досег с химически компоненти. Почистващата станция има вграден модул за електролитна вода, който електролизира чешмяната вода в стерилизирана вода, която може ефективно да убие Escherichia coli, Salmonella и т.н. Степента на стерилизация на пода е 99,9%, от почистването на видимите отпадъци до убиването на невидимите бактерии.

Сама открива килимите и ги предпазва от мокрене

Alpha 3 може интелигентно да идентифицира килимите с ултразвукова функция, а автоматичното повдигане на мопа предотвратява намокрянето на килима. По принцип мопът може да се повдига до 8 мм. Но ако килимът е твърде дебел, предлагаме да изберете режима „избягване на килими“ в разширеното приложение MIHOME APP.

Добра всмукателна мощност ли има ?

Силното засмукване 3200PA може лесно да улови финия прах по пода, косата по килима и други ежедневни замърсявания. Снабдена с батерия с голям капацитет 5200mAh, можете да почистите около 180 кв. м (1940ft²) голям апартамент с едно зареждане. Почистването на 180 кв. м. с едно зареждане е тествано в стандартен режим от лабораторията на VIOMI. Действителната употреба може да варира в зависимост от режимите на работа и навиците на използване.

Какво друго ?

Alpha 3 има богати функции чрез Mihome APP, с които лесно можете да регулирате режимите на почистване, да персонализирате графика на почистване, да записвате карти и да задавате режим „избягване на килими“. Освен това можете да управлявате с глас чрез Google home и Alexa, за да улесните максимално контакта си с вашия високотехнологичен помощник.

Последно

spot_imgspot_img

Горещи теми

Бъдете информирани

Автоматично ще ви пращаме интересни новини и публикации.